Wijnblog - Alcoholvrije wijn - Desmaakvangoedewijn.nl
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 1 à 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
14 Jan 2021

Alcoholvrije wijn

In deze periode van het jaar is er veel vraag naar alcoholvrije alternatieven. Gelukkig zijn er mooie pareltjes in deze groeiende markt! We geven je via deze blog graag wat meer info over alcoholvrije wijn. Van praktisch iedere druivensoort kan een alcoholvrije wijn gemaakt worden. Want alcoholvrije wijn is in de basis een ‘gewone’ wijn. Om een best mogelijke smaak van alcoholvrije wijn te realiseren, worden druivensoorten gebruikt die van zichzelf al veel body en aroma hebben. Deze aanwezige body compenseert dan als ware de afwezigheid van alcohol in de wijn. 

 

Wijn zonder alcohol

In feite is alcoholvrije wijn qua bestandsindeling een normale wijn. Het bestaat feitelijk uit exact dezelfde ingrediënten. Na de vinificatie begint het proces om de alcohol uit de wijn te halen. Daarmee is de wijn officieel eigenlijk geen wijn meer, maar voor het gemak noemen we het toch alcoholvrije wijn. Er zijn verschillende methoden om de alcohol uit de wijn te halen, maar het resultaat is in alle gevallen hetzelfde: de wijn bevat nagenoeg geen alcohol meer. Omdat er een hele kleine kans bestaat dat er nog een restje alcohol is achtergebleven, vind je op deze flessen de volgende vermelding: < 0,5% alcohol.

 

Wat je kunt verwachten van alcoholvrije wijn?

Bij Desmaakvangoedewijn.nl vinden we het belangrijk om de juiste verwachtingen te scheppen. Over het algemeen smaakt wijn zonder alcohol namelijk anders (meestal wat zoeter) dan een reguliere wijn. Dat heeft alles te maken met het productieproces en het onttrekken van de alcohol, waardoor de suikers in de wijn nadrukkelijker aanwezig zijn en niet meer gemaskeerd worden door de alcohol.

 

Proef en ontdek zelf

Alcoholvrije wijn komt dus in de buurt van normale wijn, maar smaakt nooit exact zoals een reguliere wijn. Dat betekent echter niet dat alcoholvrije wijn niet lekker is. Inmiddels hebben we bij desmaakvangoedewijn.nl al heel veel alcoholvrije wijnen geproefd. De wijnen waar wij over te spreken zijn vind je in onze webshop. Ons advies is, proef en ontdek zelf welke wijn past bij jou smaak. Veel plezier! 

 

Ps. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een culinaire vruchtensap, ook daarvan vind je mooie producten in onze webshop.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter