Chileense wijn

  • Geplaatst op
  • Door Liesbeth van den Brink
  • Geplaatst in Chileense wijn
  • 0
Chileense wijn

Uniek wijnland Chili

Chili, een uniek wijnland! De verschillende Chileense wijnregio’s hebben allen hun eigen kwaliteiten. Zo kun je eigenlijk niet spreken van Chileense wijn, maar zouden we net als met Europese wijngebieden moeten spreken over de verschillende Chileense regio’s.

 

 

 

Chileense wijnen uit Leyda en Colchagua

Leyda bijvoorbeeld is een regio aan de kust, waar vroege mist van zee de wijngaarden bedekt. Het is een fantastische plek om Pinot Noir aan te planten. Dit levert een prachtige stijl wijn op, met mooie fruittonen. Daartegenover staat de warme regio Colchagua, een ideale plek voor Carménère. Het warme weer zorgt voor rijpe, mooi volle en krachtige wijn.

 

 

 

Chileense wijnen uit Alto Maipo en Casablanca Valley

Voor de Cabernet Sauvignon bevinden de beste terroirs zich zonder twijfel aan de voet van de Andes in de wijnregio Alto Maipo. De hoge temperaturen overdag en de sterke afkoeling in de late middag en nacht, zorgen voor druiven met bijzonder veel smaak. Het resultaat; wijnen met een prachtige diepte en veel fruit. In Casablanca Valley zorgt de koelte van de Pacifische oceaan voor perfecte omstandigheden voor het maken van frisse Sauvignon Blancs. Ook de Chardonnaydruif doet het heel goed in deze koelere wijngaarden.

 

 

Beleef Chili

Viña Carmen, het oudste wijnhuis van Chili, heeft in nagenoeg alle wijnregio’s van Chili wijngaarden. Als je hun wijnen naast elkaar proeft, kun je de diversiteit die Chili te bieden heeft naast elkaar beleven. Ontdek hun wijnen en beleef Chili!


 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden