La Posta Wijnen - Desmaakvangoedewijn.nl
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 1 à 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
19 Apr 2021

Het karakter van de druiventeler: La Posta

De naam ‘La Posta’ komt van de lokale herberg waar, voor hun dagelijkse siësta, de druiventelers bij elkaar komen. Hier drinken ze een glas wijn en delen verhalen van de druivenoogst. Iedere wijn van La Posta laat iets zien van de individuele druivenboer. Nee, je noemt ze geen wijnboeren in hun ogen, want ze maken geen wijn.

 

De herkomst van de druiven

Dit verhaal gaat over een wijnhuis dat zijn druiven betrekt bij verschillende druiventelers. Een heel gewone gang van zaken in het wijnboerenland: de één teelt de druiven, een ander maakt er wijn van. Het mooie aan La Posta is dat ze niet alle druiven van de verschillende telers op een hoop gooien, maar de verschillende partijen druiven gescheiden houden van elkaar.

 

De drie wijnen zijn op dezelfde manier gemaakt door dezelfde wijnmaker, met dezelfde druif: Malbec. Het verschil tussen de drie flessen is de herkomst van de druiven! Er zijn 3 families: familie Paulucci, Fazzio en Pizzella hebben hun druivenstokken op verschillende plekken in Mendoza staan. Daar zit dan ook gelijk het verschil in wijnen, je proeft de verschillen in bodem en zonligging. Probeer het eens zelf en proef ze eens alle drie naast elkaar. We verklappen niet welke onze favoriet is! 

 

Familie Paulucci 

Het gaat natuurlijk niet alleen over de wijnen, maar juist de druiventelers achter de wijnen. De familie van Angel Paulucci was al actief in de wijn in Italië vanaf het begin van de 19e eeuw. Angel kwam als 21-jarige met zijn ouders in 1953 aan in Mendoza. Hij plantte zijn eerste Malbecwijngaard in 1960. Dat betekent een lange geschiedenis van werk in de wijngaarden. Dat uiteraard met een ongeëvenaarde passie, eigen aan een trotse wijngaardbezitter.

 

De stokken die de druiven dragen voor zijn wijn zijn al meer dan 40 jaar oud. Ze liggen in Ugarteche, onderdeel van de Mendoza. Dat zorgt voor druiven met veel aroma en intensiteit. De wijn rijpt voor 12 maanden op barriques, waarvan 15% nieuw en de rest gebruikt. Een heerlijke pure en elegante Malbec.

 

Familie Fazzio

De grootvader van Domingo Fazzio emigreerde in 1917 naar Argentinië. Zijn zoon kocht 15 hectare in Tupungato voor wijnbouw. Domingo zelf kocht in 2005 een wijngaard van 100 hectare. Hij noemde hem ‘El Nuño Francisco’ om zijn vader te eren. De wijngaard ligt ideaal, op 1100 meter hoogte, aan de Tunas rivier, waaruit het irrigatiewater komt. Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense Malbec. Hij rijpt een jaar op eiken vaten, waarvan 15% nieuw, en de rest gebruikt. Dat rondt deze wijn prachtig af, en levert een heerlijke, gulle en complexe rode wijn op.

 

Familie Pizzella

Paula en Pablo Pizzella zijn relatieve nieuwkomers in Mendoza, maar trokken direct de aandacht met hun wijnen afkomstig van hooggelegen, koele wijngaarden, ook op een hoogte van 1100 meter. De wijngaard is vrij kleinschalig, met een oppervlak van 10 hectare. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht wordt verzorgd. Geen wonder dat dit mooie Malbec wijnen oplevert.

 

Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan vandaag nog je La Posta wijnen! Of een andere wijn uit het mooie Argentinië...

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter