Hoe bewaar je wijn en port? - Desmaakvangoedewijn.nl
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 1 à 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 Dec 2020

Hoe bewaar je wijn en port?

Voor we je een antwoord kunnen geven op de vraag waar je je wijn of port het beste kan bewaren, is de achtergrondinformatie essentieel. Hoe lang wil je je wijn bijvoorbeeld bewaren? Koop je een prachtige topper die nog enkele jaren moet rijpen? Dan is het bewaaradvies: liggend, op een donkere plek, iets gekoeld. Dan kan de wijn mooi rijpen en worden de smaken alleen maar beter.

Tegenwoordig koop je wijn meestal op dronk, die hoeven niet meer te rijpen. Deze wijnen open je binnen een paar maanden na je aankoop. Deze wijnen mogen gerust staand worden bewaart, maar bij voorkeur wel in het donker. Dit hoeft niet gekoeld. Altijd ongeopend, geopend is een wijn maar een paar dagen houdbaar.

Op zich wordt een wijn niet snel slechter als deze in het licht bewaart wordt, maar direct zonlicht is funest. Het maakt een wijn kapot. Wil je een wijn dus een week na aankoop drinken, dan mag deze ook gewoon op het aanrecht staan.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter