Wijnblog - Vernieuwend Valpolicella - Desmaakvangoedewijn.nl
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 May 2021

Vernieuwend Valpolicella

Vooruitstrevend, jong, fris en hip. We hebben het over Cantina di Negrar, een wijnhuis in de mooie wijnstreek Valpolicella in het noorden van Italië. “Wij willen de wereld de potentie laten zien van de Valpolicella. Er is zoveel meer mogelijk met de druiven uit deze streek dan we tot nu toe hebben laten zien.”

 

Corvina druif en Garganega druif

Wijnmaker Daniele Accordini is gedreven en enthousiast en heeft één grote droom. “Ik wil met Cantina di Negrar het toonbeeld worden voor deze regio. Niet alleen voor de wijndrinkers en de critici, maar ook voor andere wijnmakers in deze streek.” Waar in de Valpolicella altijd blends worden gemaakt van verschillende druiven, heeft Accordini het nu aangedurfd om van de Corvina druif en Garganega druif twee zuivere wijnen te maken. “Spannend, maar het is gelukt! Deze zuivere, lichtere wijnen passen door hun frisse tonen perfect bij lichte maaltijden. We hebben ze specifiek gemaakt voor de jongere consument.”

 

 

Vernieuwend

De Italiaanse wijnmaker is opgegroeid in de wijngaarden. “Ik kan me geen ander leven voorstellen. Gelukkig maar, want dit is het mooiste vak op aarde! Iedere generatie in onze familie probeert een stukje vernieuwing door te voeren. Vroeger deed mijn vader alles met de hand. Prachtig, het was echt een stuk vakwerk. Je proefde alles terug in het eindresultaat. De wijnen zijn nog steeds ambachtelijk, maar we werken nu meer machinaal. Iedere generatie probeert ook zijn eigen draai te geven aan de wijn. Ik wil vernieuwen en ook de jonge, moderne wijndrinkers aanspreken. Wijnen zijn tegenwoordig lichter dan vroeger. Daarin wil ik meegaan. Zo zullen we altijd blijven vernieuwen.”

 

 

De wijnstreek Valpolicella in Noord-Italië

Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Deze streek is vooral bekend om de Amarone’s en Ripasso’s. Deze wijnen worden gemaakt op een eeuwenoude manier die appassimento wordt genoemd. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. Uiteraard produceert Cantina di Negrar deze beroemde Valpolicella wijnen!  

 

Valpolicella Classico

Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantina met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Hun manier van wijnmaken blijft echter gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze ‘goud’ in handen.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij en derde partijen maken gebruik van cookies (voor opslaan voorkeuren, analyse webbezoek, personaliseren content en advertenties). Door op 'Ja' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »