Wat is het verschil tussen rode en witte wijn? - Desmaakvangoedewijn.nl
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 1 à 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 Jan 2021

Wat is het verschil tussen witte en rode wijn?

Wijn begint bij de druif. Die sappige, maar zure besjes hebben een paar weken in de zon gestaan om suikers aan te maken. Ook krijgt de schil van de groene bes in de laatste weken een andere kleur. Bij rode druiven worden ze rood, bij witte druiven iets geler of in ieder geval minder groen. De kleur van de druif zit dus in de schil, snij een druif maar eens doormidden. Je zit dat het vruchtvlees helder van kleur is.

Naast de kleur zitten er in de schillen ook andere stoffen als wat tannine en geur & smaakstoffen. Bij rode wijn laten ze de schillen in het sap weken. Hoe lang de schillen weken in het sap, hoe roder de wijn. Ook komen er zo meer smaak en geurstoffen in de wijn. Daarom hebben rode wijnen ook vaak wat meer geur dan witte wijnen. Doe je geen rode schilletjes bij de wijn é voilà, witte wijn. Of je doet schillen van de witte druiven bij de wijn, de wijn wordt wat geler, maar heeft meer aroma en smaak. En als je nou de schilletjes van de rode druiven heeeeeel kort laat weken………….iets met een ‘r’ en ‘osé’.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter