Poggio Le Volpi - In Me

In Me, is een nieuwe lijn wijnen van wijnmaker Felice Mergé met als centrale ster één van Puglia’s meest verbouwde druiven; Negroamaro. Waar Negroamaro verschijnt, mag ‘partner in crime’, Primitivo ook niet ontbreken natuurlijk. Het warme, gastvrije karakter van Zuid-Italië vind je terug in iedere fles. Gulle, weelderige wijnen met een verleidelijk en zonnig karakter die zowel de totale leek als de doorwinterde wijnkenner als een blok voor zich laten vallen.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Kwaliteit uit Puglia

Stuk voor stuk worden de wijnen van Mergé bekroond met hoge waarderingscijfers van wijncritici van over de hele wereld. Ooit stond Puglia gekend om zijn minderwaardige massawijnen waarbij kwaliteit volledig uit het oog verloren werd. De afgelopen decennia kan je echter net hier ontdekkingen doen waar iedere wijnliefhebber gelukkig van wordt.

 

DOC Salice Salentino

Salice Salentino is één van de bekendste DOC’s van het zuiden, en beroemd om zijn karaktervolle en krachtige wijnen. Deze wijnstreek in Puglia heeft een warm zeeklimaat met droge zomers. Onder invloed van de Sirocco komt er vocht uit de zee mee tijdens de tocht van de Sahara naar het noorden. De bodem bestaat grotendeels uit terra rossa (ijzerhoudende klei met zand) met een onderlaag van kalksteen.