Tedeschi

Tedeschi is één van de onbetwiste toppers van de Valpolicella. Niet alleen de wijnen van gedroogde druiven, maar ook de ‘gewone’ Valpolicella’s mogen gelden als specialiteiten van het familiebedrijf Tedeschi. Vader Renzo heeft de zaken inmiddels overgedaan aan zijn zoon Riccardo, die nu de puntjes op de i zet. Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Nieuwe generatie, nieuwe Valpolicella

Deze net nieuw aangetreden generatie geeft het bedrijf nog wat extra impulsen, bijvoorbeeld met een verrassende nieuwe Valpolicella. Mede door een rijping van een maand of acht, tien op Frans eiken wordt door Riccardo een onherkenbaar krachtige Valpolicella gecreëerd, iets totaal anders dan de lichte wijn die we gewend zijn. Deze wijn is afkomstig van de eigen wijngaard Fabriseria, waarvan in topjaren overigens een fantastische Amarone wordt geoogst.

 

Valpolicella Classico

Tedeschi maakt een breed scala aan wijnen, niet alleen rood, maar ook wit op basis van druiven uit aangrenzende streken als Soave en Bianco die Custoza. De beste wijnen zijn afkomstig van eigen wijngaarden uit het hart van de streek, de Valpolicella Classico. Met enkele andere producenten zet Tedeschi zich in voor strengere regels voor Valpolicella, Amarone en Recioto, zodat de kwaliteit onverminderd hoog blijft.

 

Recioto en Amaron di Valpolicella

Valpolicella geniet de meeste bekendheid als lichte rode zomerwijn, even gekoeld de perfecte drank voor de vele toeristen aan de oever van het nabijgelegen Lago di Garda. Maar behalve deze ‘gewone’ Valpolicella worden in de mooie heuvels ten noorden van Verona bijzondere wijnen gemaakt op basis van gedroogde druiven.

 

De druiven worden geplukt als ze nog niet al te rijp zijn, waarna ze op een goed geventileerde zolder in kistjes te drogen worden gelegd. Dat drogen duurt enkele maanden, tot zelfs in januari van het jaar er na. De druiven die het langst drogen worden verwerkt tot een zoete wijn: Recioto di Valpolicella. Deze zoete wijn werd ook al door de Romeinen gemaakt. De druiven die iets korter rijpen bevatten iets minder suiker, en dat maakt ze bij uitstek geschikt voor het maken voor het maken van de droge variant: Amarone di Valpolicella. Unieke wijnen, die Valpolicella tot een uniek wijngebied maken.