Weingut Karb-Schreiber

Sinds 1664 heeft familie Karb-Schreiber een wijnhuis aan de Moezel (in Brauneberg). Al die jaren ervaring proef je duidelijk terug in hun kwaliteitswijnen! Tradities die het bewaren waard zijn, blijven bewaard bij Weingut Karp-Schreiber. Aan de andere kant gebruikt de familie ook nieuwe technologieën om hun prachtige Moezelwijnen te maken.Lees meer

Geen producten gevonden...

Moezel: uniek terroir voor wijnbouw

In de ‘Mosel’ wordt al sinds de Romeinen wijn verbouwd. De wijngaarden van Weingut Karb liggen op de beroemde leistenen hellingen van o.a. de Brauneberger Juffer. Dit terroir met een zacht, mild klimaat, schept al jaren unieke omstandigheden voor de groei van de druiven. De leisteen slaat overdag warmte op en geeft dit in de koele nachten weer af. De veelal Rieslingdruiven bloeien hierdoor eerder dan op andere plekken en rijpen hierdoor langer. Dit geeft de druif mooie zuren. Met als resultaat: unieke, frisse, aromatische wijnen, fruitig met een vleugje mineralen en een laag alcoholgehalte.

 

Van droge Rieslings tot zoete Auslese

Weingut Karb-Schreiber heeft een breed portfolio, van droge Rieslings, tot een zoete Auslese en wat daar tussenin zit. We proefden en kwamen tot de conclusie: Familie Karb-Schreiber maakt heerlijke wijnen!