Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Cantine Lenotti, 'Le Crosare' Ripasso della Valpolicella Classico Superiore

Cantine Lenotti, 'Le Crosare' Ripasso della Valpolicella Classico Superiore

€14,75 Prijs bij afname van 6 flessen

Krachtige en volle Ripasso uit Noord-Italië, Veneto. Mooi rijp en diep van smaak met in de neus aroma’s van rood fruit. In de smaak stevig, maar niet hard met fluwelen tannines.

  • Bestel 1 voor €15,55 per fles en bespaar -5%
  • Bestel 6 voor €14,75 per fles en bespaar 0%
  • Bestel 9 voor €14,60 per fles en bespaar 1%
  • Bestel 18 voor €14,31 per fles en bespaar 3%
  • Bestel 120 voor €14,01 per fles en bespaar 5%

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf 12 flessen of €100. Voor 15:00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Cantine Lenotti

Al jaren zijn onze best verkochte wijnen van Cantine Lenotti (sinds 1906). En niet voor niets, stuk voor stuk zijn het kwaliteitswijnen van vooral lokale druivenrassen. Hier ligt dan ook het hart van eigenaar Claudio Lenotti, prachtige wijnen maken met aandacht voor de streek die al duizenden jaren leeft van de wijnbouw. Dat gebied ligt voornamelijk rond het Garda meer in Noord-Italië, maar ook in de uitlopers van de Alpen ten noorden van de stad Verona.

 

 

Wijngebied Veneto

Het gebied Veneto is vooral bekend van één van de mooiste wijnen van Italië: Amarone! Maar vergeet ook de Ripasso niet, zijn kleine broertje. Beide gemaakt van druivenrassen als Corvina, Rondinella en Molinara. Rassen die Cantine Lenotti ook gebruikt voor andere, prachtige rode wijnen. Voor witte wijnen wordt vooral gebruikt gemaakt van Garganega, Cortese of Trebbiano. Een andere kracht van Lenotti is dat zij geen sulfiet toevoegen, of ten minste minimaal. Dit zuivere karakter vind je in elke wijn van hen terug. 

 

Appassimento

Appassimento is een eeuwenoude manier van wijnmaken uit Italië. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. Waarvan de Amarone en Ripasso de bekendste zijn! De druiven blijven zo lang mogelijk aan de wijnstokken rijpen, daarna worden ze met de hand geplukt. Na de oogst drogen de druiven in speciale kratjes met als gevolg dat ze een hogere concentratie suiker en aroma’s krijgen. Om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig, maar dat proef je ook zeker terug! 

 

 

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Veneto
Druivensoort Corvina, Molinara, Rondinella
Oogstjaar 2016
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 14,5% vol.
Serveersuggesties Past goed bij stoofpotjes, gegrild vlees, of op de hand bij de borrel.
Proefnotities Krachtige en volle Ripasso uit Noord Italië, Veneto. Mooi rijp en diep van smaak met in de neus aroma’s van rood fruit. In de smaak stevig, maar niet hard met fluwelen tannines.
Wijnhuis Cantine Lenotti
Bewaarpotentieel 3-5 jaar
Vat rijping 12 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten