Aroma’s van kruiden, tabak en wat chocolade in de geur. In de mond mooi intens, zacht en vol. De afdronk is lang, romig en wat peperig. Het is een heerlijk kruidige en wat stevige rode wijn, een typerende Carmenere!
- Bestel 1 voor €15,25 per fles
- Bestel 6 voor €14,50 per fles en bespaar 5%

-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico

Het wijnhuis: Viña Carmen
Viña Carmen is het oudste wijnhuis van Chili, gestart in het jaar 1850 door Christian Lanz en vernoemd naar zijn geliefde vrouw ‘Carmen’. In de afgelopen jaren is dit wijnhuis uitgegroeid tot één van de modernste wijnhuizen van Chili.
Elke wijn zijn eigen identiteit
Het accent bij Viña Carmen ligt op kwaliteitswijnen en dat begint al in de wijngaarden. Carmen heeft namelijk wijngaarden in nagenoeg alle wijnregio’s van Chili. Elke wijn heeft zijn eigen identiteit afhankelijk van o.a. het terroir waar ze vandaan komen. Wanneer je hun wijnen naast elkaar proeft, beleef je de verschillende facetten van wijnland Chili!
Wijnen van de Carmenère druif
Bij het maken van de Carmenère Gran Reserva heeft Carmen gekozen voor één wijngaard, met een ideaal terroir voor deze druif. Het gaat om Apalta, in het hart van de Colchagua Valley. Apalta was een van de eerste terroirs die door pioniers als Aurelio Montes werd gezien als de ideale plek voor wijnbouw van grote klasse. Voor het eerst werd hier gekozen voor de aanplant van wijngaarden op hellingen in plaats van in het vlakke dal.
De perfecte rijping
De druiven worden langzamer en beter rijp, zodat de wijnen een fluwelig en prachtig diep karakter krijgen. De “Peñasco”-wijngaard van Carmen ligt in het hoogste deel van Apalta. Door de arme grond wordt de bladgroei van de stokken afgeremd en de rijping van de druiven gestimuleerd. Tegelijk zijn de temperaturen hier hoog genoeg voor een perfecte rijping van de Carmenère.
10 maanden houtrijping
Voor de kleur en het bewaren van het primaire fruit werd een koude inweking van een week toegepast op 4-5 ºC. Bij de gisting op de schillen is gekozen voor een iets hogere temperatuur dan bij de andere druiven, zo tegen de 29 ºC, om extra veel smaakstof uit de druiven te halen. Deze gisting duurde maar liefst tegen de zes weken. Vervolgens heeft de wijn 10 maanden gerijpt op vaten van Frans eiken. Een klein beetje Cabernet zorgt voor nog wat extra pit en stevigheid in deze bijzondere rode wijn.
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Chili |
Wijnregio | Colchagua Valley |
Druivensoort | Carmenère |
Oogstjaar | 2019 |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Alcoholpercentage | 13,5% vol. |
Serveersuggesties | Gegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes, belegen kazen. |
Proefnotities | Aroma’s van kruiden, tabak en wat chocolade in de geur. In de mond mooi intens, zacht en vol. De afdronk is lang, romig en wat peperig. Het is een heerlijk kruidige en wat stevige rode wijn, een typerende Carmenere! |
Wijnhuis | Carmen |
Bewaarpotentieel | 5-8 jaar |
Vat rijping | 10 maanden |
Allergenen | Bevat Sulfieten |