Rode appassimento (appassito) met lichte geur van zwarte bes, kers en braam. In de mond zacht en fruitig, met en rond en vol karakter.
- Bestel 1 voor €10,45 per fles
- Bestel 6 voor €9,95 per fles en bespaar 5%

-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico

Masseria Trajone
Het verhaal van Masseria Trajone begint bij Manlio Mergè. Hij startte rond 1920 met de productie van wijn en olijfolie. Zijn zoon Armando en zijn kleinzoon Felice brengen het wijnhuis hogerop. Felice investeert in het bedrijf door internationaal kennis op te doen van wijnbouw. In combinatie met de kennis en ervaring van het eigen land waar hij opgroeide, lukt het Felice om met Femar Vini de kwaliteit en hoeveelheid soorten wijnen op een hoger plan te brengen.
Wijnen uit Zuid-Italië
Met de 3de generatie van de familie aan het roer lukt het om een brede waaijer aan wijnen te presenteren uit Midden- en Zuid-Italië onder de naam Masseria Trajone. De wijnen weerspiegelen de authenticiteit en typische kenmerken van elke streek. De omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië vangt Masseria Trajone in een uitgebreid assortiment van zonnige wijnen.
Appassimento of appassito
Appassimento is een manier om wijn te produceren, vooral bekend van de Noord-Italiaanse Amarone en Ripasso wijnen. Door deze techniek te gebruiken, krijg je bijzonder smaakvolle en intense wijnen, krachtig en met fruit overladen.
De druiven blijven in Noord-Italië zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken en zo laat mogelijk (met de hand) geplukt. De volgende stap is het laten drogen van de druiven in een overdekte droogruimte. Het gevolg, de druiven verliezen circa 30% van hun vocht en houden een hoog concentratie aan suiker en aroma’s over.
In Puglia in Zuid-Italië is het weer stabieler dan in de noordelijkere wijnregio Veneto. Daar knakken ze de druiventrossen om ze aan de wijnstokken te laten drogen. Het warme klimaat doet de rest! Een paar weken later worden de verder doorgerijpte en ingedroogde druiven handmatig geplukt. De druiven zijn klaar om deze appassimento of appassito te maken!
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Wijnregio | Puglia |
Druivensoort | Negroamaro |
Oogstjaar | 2019 |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Alcoholpercentage | 14,5% vol. |
Serveersuggesties | Past mooi bij gegrild en gestoofd vlees, harde gerijpte kazen of zo op de hand bij het haardvuur. |
Proefnotities | Rode appassito met lichte geur van zwarte bes, kers en braam. In de mond zacht en fruitig, met en rond en vol karakter. |
Wijnhuis | Masseria Trajone |
Bewaarpotentieel | 2-3 jaar |
Vat rijping | Geen |
Allergenen | Bevat Sulfieten |