Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Masseria Trajone, Italian Appassimento IGP

Masseria Trajone, Italian Appassimento IGP

€9,30 Prijs bij afname van 6 flessen

Rode appassimento (appassito) met lichte geur van zwarte bes, kers en braam. In de mond zacht en fruitig, met en rond en vol karakter.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of €100. Voor 15:00u besteld, morgen in huis.
  • Bestel 1 voor €9,80 per fles
  • Bestel 6 voor €9,30 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 18 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf 12 flessen of €100. Voor 15:00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Masseria Trajone

Het verhaal van Masseria Trajone begint bij Manlio Mergè. Hij startte rond 1920 met de productie van wijn en olijfolie. Zijn zoon Armando en zijn kleinzoon Felice brengen het wijnhuis hogerop. Felice investeert in het bedrijf door internationaal kennis op te doen van wijnbouw. In combinatie met de kennis en ervaring van het eigen land waar hij opgroeide, lukt het Felice om met Femar Vini de kwaliteit en hoeveelheid soorten wijnen op een hoger plan te brengen.

 

Wijnen uit Zuid-Italië

Met de 3de generatie van de familie aan het roer lukt het om een brede waaijer aan wijnen te presenteren uit Midden- en Zuid-Italië onder de naam Masseria Trajone. De wijnen weerspiegelen de authenticiteit en typische kenmerken van elke streek. De omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië vangt Masseria Trajone in een uitgebreid assortiment van zonnige wijnen.

 

Appassimento of appassito

Appassimento is een manier om wijn te produceren, vooral bekend van de Noord-Italiaanse Amarone en Ripasso wijnen. Door deze techniek te gebruiken, krijg je bijzonder smaakvolle en intense wijnen, krachtig en met fruit overladen. 

 

De druiven blijven in Noord-Italië zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken en zo laat mogelijk (met de hand) geplukt. De volgende stap is het laten drogen van de druiven in een overdekte droogruimte. Het gevolg, de druiven verliezen circa 30% van hun vocht en houden een hoog concentratie aan suiker en aroma’s over. 

 

In Puglia in Zuid-Italië is het weer stabieler dan in de noordelijkere wijnregio Veneto. Daar knakken ze de druiventrossen om ze aan de wijnstokken te laten drogen. Het warme klimaat doet de rest! Een paar weken later worden de verder doorgerijpte en ingedroogde druiven handmatig geplukt. De druiven zijn klaar om deze appassimento of appassito te maken!

 

 

 

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Puglia
Druivensoort Negroamaro
Oogstjaar 2019
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 14,5% vol.
Serveersuggesties Past mooi bij gegrild en gestoofd vlees, harde gerijpte kazen of zo op de hand bij het haardvuur.
Proefnotities Rode appassito met lichte geur van zwarte bes, kers en braam. In de mond zacht en fruitig, met en rond en vol karakter.
Wijnhuis Masseria Trajone
Bewaarpotentieel 2-3 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten