Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pio Cesare, Barolo DOCG

Pio Cesare, Barolo DOCG

€88,50 Prijs bij afname van 6 flessen

De koning van de Italiaanse wijnen! Krachtig en stevig, maar niet hard. Deze Barolo is breed, complex en prachtig in balans. In de geur mooie aroma’s van rozen, truffel, laurier en kruiden. In de smaak krachtig, maar ook fluwelig en zacht met fraaie tannines na. Kortom, feest in je glas!  

  • Bestel 1 voor €92,90 per fles
  • Bestel 6 voor €88,50 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Pio Cesare

Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de Piemonte. Gevestigd in Alba, de ‘wijnhoofdstad’ van deze regio Langhe, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort. In de loop der jaren heeft hij circa 45 hectare wijngaarden aangekocht, vooral in de befaamde gebieden Barolo en Barbaresco.

 

Nebbiolo

De koning van de wijndruiven van Piemonte is de Nebbiolo. Nebbiolo is een laat rijpende druif, die aan de basis staat van de grote wijnen van de streek, de Barolo en de Barbaresco (prachtige bewaarwijnen met een Bourgogne-achtige allure, met zuren, elegantie en mooie tannines). De Nebbiolo levert alleen als hij goed rijp is echt mooie wijnen. Maar dan is het resultaat ook absoluut geweldig. Daarnaast wordt hij gebruikt voor het maken van de iets soepeler Nebbiolo d’Alba.

Barolo

De Nebbiolodruiven voor deze Barolo zijn afkomstig van de mooiste hellingen van de streek. Het grootste deel is afkomstig van eigen wijngaarden van de familie in Serralunga d’Alba. De rest van de druiven komt van producenten die al meer dan 100 jaar aan de familie leveren. De druiven, met de hand geoogst en geselecteerd, gisten op zo’n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn, net als bij de Barbaresco.

 

Ook de rijping is hetzelfde, op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. De wijn krijgt een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn. Dit geeft de wijn meer complexiteit en onderstreept de schoonheid van de wijn. Het levert een bijzondere, monumentale Barolo op.

 

 

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Oogstjaar 2018
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 14% vol.
Serveersuggesties Past prachtig bij wildgerechten als hert of hazenpeper. Ook lekker bij bijvoorbeeld Ossobuco of krachtig gevogelte. Van oudsher een prachtige combinatie met gerechten waarbij truffel aanwezig is.
Proefnotities Krachtig en stevig, maar niet hard. Deze Barolo is breed, complex en prachtig in balans. In de geur mooie aroma’s van rozen, truffel, laurier en kruiden. In de smaak krachtig, maar ook fluwelig en zacht met fraaie tannines na.
Wijnhuis Pio Cesare
Bewaarpotentieel 8-10 jaar
Vat rijping 30 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten