Languedoc Roussillon wijn

Languedoc Roussillon wijn is afkomstig uit het gelijknamige, in Zuid-Frankrijk gelegen, wijngebied. Het gebied kan als het grootste wijngebied van de wereld bestempeld worden. Met zo’n 400000 hectares is Languedoc Roussillon ruim drie maal zo groot als Bordeaux en vier maal zo groot als het totale arsenaal aan wijngaarden in heel Australië. Indrukwekkende cijfers die worden bezegeld met fantastische rosé Languedoc Roussillon wijnen. Zo’n 80% van het totale aantal gevinifieerde Languedoc Roussillon wijnen bestaat uit rode of rosé wijnen.Lees meer

Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Delicate Rosé'
€8,20
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Delicate Rosé'
€8,20 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rosé 'Miraflors' AOC
€11,40 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Rosé VdP
€7,85
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Rosé VdP
€7,85 Prijs bij afname van 6 flessen
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Rosé IGP
Artikelcode 238430
€5,25
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Rosé IGP
€5,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Fris Wit & Rosé
Artikelcode WP190002
€50,95
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Fris Wit & Rosé
€50,95
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 18 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Omstandigheden in Languedoc Roussillon

Het klimaat in Languedoc Roussillon biedt perfecte condities voor het verbouwen van krachtige druiven en het produceren van schitterende wijnen. De aroma’s van de druiven worden uiterst goed beïnvloed door het stabiele en warme klimaat, dat ’s nachts afgewisseld wordt met koelte. De bodems sluiten eveneens goed aan bij de omstandigheden die de druiven nodig hebben. Van kalkrijke bodems aan de kust tot leisteen ondergronden in de bergen. Deze type bodems kunnen worden gezien als ideaal, waardoor wijnboeren uit de Languedoc Roussillon maar weinig te maken krijgen met druivenziektes. De Languedoc Roussillon wijn die de wijnboeren weten te maken zijn tegenwoordig uiterst aantrekkelijk. Evenals de rosé varianten hiervan.

 

Opkomst van Languedoc-Roussillon wijnen

Even hiervoor noemden wij het al: Languedoc Roussillon wijnen zijn tegenwoordig uiterst aantrekkelijk te noemen. Dit was een lange tijd echter anders. Doordat er in Languedoc-Roussillon feitelijk perfecte klimaat- en bodemomstandigheden heersen, konden er altijd hoge producties behaald worden. Soms tot wel 200 hectoliter per hectare. Dit leidde tot een hoge welvaart in het gebied. Maar zoals zo vaak, ging ook hier kwantiteit ten koste van de kwaliteit. Wijnen met weinig karakter konden niet langer opboksen tegen de internationale en toenemende concurrentie. Hierop kwamen investeerders in actie en besloten rigoureus te werk te gaan. Vervallen domaines werden opgekocht en voorzien van nieuwe aanplantingen, nieuwe wijnkelders en installaties. Ook werd er gekozen voor internationaal welbekende en populaire druivenrassen. Sindsdien zijn Languedoc Roussillon wijnen enorm in de lift gekomen en is de kwaliteit van de wijnen sterk verbeterd. De streek wordt nu zelfs, dankzij de brede adoptie van nieuwe technieken, het Australië van Frankrijk genoemd.            

 

Zelf de kwaliteit van Languedoc Roussillon ervaren?

Heeft u interesse gekregen in een heerlijke rosé, of ander type wijn, uit Languedoc Roussillon? Wij hebben de beste Languedoc Roussillon wijnen voor u geselecteerd en over laten komen vanuit de beste wijnhuizen in Languedoc-Roussillon. Dit zijn alleen maar wijnen van premium kwaliteit die voldoen aan de strengste normen. En omdat wij rechtsreeks inkopen van deze wijnhuizen, kunnen wij scherpe prijzen hanteren. Bovendien verzenden wij razendsnel. Bestel vandaag uw favoriete Languedoc Roussillon wijn en u kan daar morgen al van genieten. Santé!