Puglia wijn

Puglia wijn wordt geproduceerd in het uiterste zuiden van Italië, onderin de hak van de laars. De Puglia regio, in het Nederlands overigens Apulië genoemd, wordt omringt door zowel de Adriatische zee als de Ionische zee. Dit heeft een gunstig effect op de druivenrassen die aangeplant staan op de, voor Italiaanse begrippen, vlakke wijngaarden. In Puglia staan voornamelijk blauwe druivensoorten aangeplant, waaronder de Primitivo (ook wel Zinfandel genoemd in Californië). Inmiddels wordt Puglia de rising star van de Italiaanse wijnbouw genoemd en brengt het kwalitatief hoogstaande rosé wijnen voort. Dit was tot midden jaren 90 wel anders…Lees meer

Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Rosato del Salento IGP
€8,20
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Rosato del Salento IGP
€8,20 Prijs bij afname van 6 flessen

Kwaliteitsverbetering Puglia wijnen

Ook in Puglia hebben de wijnboeren lange tijd gezwicht voor de wereldwijde toenemende vraag naar wijn. Ze gingen zich richten op hogere producties en zochten daarmee de onderkant van de markt op. Op een gegeven moment bleek dit echter niet langer lonend te zijn, mede door de opkomst van kwalitatief hoogstaande wijnen die tegen competitieve prijzen beschikbaar kwamen. Het waren wijnen die werden geproduceerd door de “nieuwe wijnwereld”. Puglia wijn prijsde zichzelf hiermee uit de markt. Maar de situatie kon nog gered worden, mits er verandering zou komen in de kwaliteit en de wijze van aanplanting en productie. Dit heeft tot midden jaren 90 geduurd. Tot dat moment waren er slechts enkele wijnappellaties in Puglia te vinden met de classificatie Denominazione di Origine Controllata (DOC). Dit is de op een na hoogste classificering die een wijnappellatie kan krijgen. Halverwege jaren 90 werden de aanpassingen die wijnboeren in Puglia deden gestaag beloond en werden er meer DOC-classificaties toebedeeld. In 2010 werd zelfs de eerste wijnappellatie bekroond met een DOCG-status. Het zegt iets over de hoogstaande kwaliteit en de verbetering die Puglia wijnen in de loop der jaren hebben doorgemaakt.

 

Puglia wijnen van premium kwaliteit en Desmaakvangoedewijn.nl

Natuurlijk weten wij van Desmaakvangoedewijn.nl de weg naar de beste wijnhuizen van Puglia blindelings te vinden. Wij onderhouden nauwe contacten met gerenommeerde wijnhuizen en we worden snel op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe wijnen op de markt worden gebracht. Deze nemen wij dan direct af, zonder tussenkomst van groothandelaren… Dat zorgt ervoor dat wij onze rosé wijnen uit Puglia aan kunnen bieden tegen scherpe prijzen. En daar profiteer jij ook van! Het garandeert de beste kwaliteit tegen een goede prijs. Daarnaast bent je bij Desmaakvangoedewijn.nl altijd zeker van een razendsnelle en zorgvuldige levering. Vandaag bestellen is morgen al genieten!