Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tenuta Ulisse, 'Amaranta' Montepulciano d'Abruzzo DOP
Nieuw

Tenuta Ulisse, 'Amaranta' Montepulciano d'Abruzzo DOP

€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Wijn met een uitgesproken karakter, krachtig en rijk. Een zwoele kruidigheid in de geur, naast vanille, ceder, gedroogde bloemen, zoethout, specerijen en kersen. Sappige en stoere wijn! (Deze wijn krijgt van Luca Maroni maar liefst 99 punten.)

  • Bestel 1 voor €22,00 per fles
  • Bestel 6 voor €20,95 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Tenuta Ulisse

Tenuta Ulisse, een wijnhuis uit de Abruzzen, heeft de lokale druivenrassen van deze wijnregio weer nieuw leven ingeblazen. Denk aan de druivenrassen Montepulciano d’Abruzzo, Trebbiano en Pecorino. Daar hebben ze hard aan gewerkt, zeker als je bedenkt dat het wijnhuis pas sinds 2006 bestaat. De wijnen van Ulisse zijn het resultaat van de passie en de ervaring van de twee broers Antonio en Luige Ulisse. Elk van hun wijnen weerspiegelt de  prachtige en unieke regio Abruzzen.

 

Abruzzen

De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de Abruzzen, tussen de bergen en de Adriatische Zee. Dat zorgt voor een gunstig klimaat voor de wijnbouw. De druivenstokken staan aangeplant op enige hoogte en staan afwisselend onder invloed van koele wind van zee en koele luchtstromingen uit de nabijgelegen hoge bergen. Karaktervolle, aromatische wijnen zijn hiervan het resultaat.

 

Montepulciano d’Abruzzo

De bekendste en beste rode wijn is zonder enige twijfel de Montepulciano d’Abruzzo, zoals de Amaranta. Deze bijzondere wijn is gemaakt van Montepulcianodruiven van de oude wijngaarden in de regio Lanciano. Deze wijngaarden, tussen de 30 en 35 jaar oud, zijn aangeplant in de klassieke pergolavorm, waardoor de druiven tijdens de hete zomerdagen in de schaduw hangen. De koele nachten in afwisseling met de hete dagen geven de druiven een bijzondere aromatische kracht en mooie zuren.

 

De perfect rijpe druiven worden pas laat geoogst (eind oktober en begin november). De rijping is op Frans en Amerikaans eiken, afhankelijk van de jaargang tussen de 9 en 12 maanden. Deze prachtige wijn behoudt zijn fruit heel mooi!

 

  

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Abruzzen
Druivensoort Montepulciano
Oogstjaar 2020
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 14% vol.
Serveersuggesties Past mooi bij rood vlees van de grill, wildgerechten, belegen of oude kazen.
Proefnotities Wijn met een uitgesproken karakter, krachtig en rijk. Een zwoele kruidigheid in de geur, naast vanille, ceder, gedroogde bloemen, zoethout, specerijen en kersen. Sappige en stoere wijn!
Wijnhuis Tenuta Ulisse
Bewaarpotentieel 4 jaar
Vat rijping 9-12 mnd.
Allergenen Bevat Sulfieten