Pinot Grigio

Pinot grigio is een befaamd internationaal druivenras. Oorspronkelijk is pinot grigio afkomstig uit Frankrijk, waar dit witte druivenras de naam pinot gris met zich meedraagt. In Italië is het aan een flinke opmars bezig en geniet het druivenras een uitermate hoge populariteit. Vooral rondom Friuli is pinot grigio veruit het meest aangeplante druivenras. Pinot grigio is een lichte en droge witte wijn waarin frisse aroma’s van citroen, groene appels en bloesem zijn te identificeren. Een koud glas pinot grigio wijn is heerlijk verfrissend op warme zomerse dagen.Lees meer

Cantine Lenotti
Cantine Lenotti, Pinot Grigio delle Venezie
€9,50 €8,45
Cantine Lenotti
Cantine Lenotti, Pinot Grigio delle Venezie
€9,50 €8,45 Prijs bij afname van 6 flessen

Oorsprong Pinot grigio

De naam “pinot grigio” doet wellicht denken aan een Italiaanse komaf. Niets is echter minder waar. Net zoals de meeste bekende druivenrassen die er op deze wereld te vinden zijn, is ook de pinot grigio een wijn die z’n roots in Frankrijk heeft liggen. Hier staat dit druivenras bekend als pinot gris en is familie van pinot noir. Dat is ook deels te zien aan de vorm en kleur van de druiven. Want waar de meeste witte wijnen afkomstig zijn van druiven met een groene schil, heeft de schil van pinot grigio druiven een lichte en blauwachtige kleur. Vanuit Frankrijk vond de pinot grigio rond de 14e eeuw zijn weg uiteindelijk naar Zwitserland. Hier was het een favoriet van de keizer. Vanzelfsprekend ging dit als een lopend vuurtje rond en zo bereikte pinot grigio uiteindelijk ook Italië. Hier werd de naam pinot gris omgedoopt tot pinot grigio. Zo ontstond er een wijn die tot op de dag van vandaag veel populariteit geniet.

 

Kwaliteit van pinot grigio

Populariteit gaat altijd gepaard met tegenstand. En daar weet pinot grigio alles van… Want wereldwijd heeft het druivenras naast fans ook veel tegenstanders. De laatstgenoemde groep beweert dat pinot grigio wijnen vaak te simpel en te algemeen van smaak zijn. De vraag is echter of deze wijnliefhebbers daadwerkelijk liefhebber zijn… Of dat zij pinot grigio wijn kopen dankzij de aantrekkelijke prijzen in de supermarkten, die er overigens vol mee liggen. Wijnen die in de massa geproduceerd worden, zijn vanzelfsprekend minder van smaak dan wijnen waaraan aandacht is geschonken. Daarom is het belangrijk om pinot grigio wijnen te selecteren op basis van het wijnhuis waaruit de wijn afkomstig is. Desmaakvangoedewijn.nl heeft dan ook alleen maar pinot grigio wijnen van premium kwaliteit wijnen in het assortiment.

 

Pinot Grigio van uitzonderlijke kwaliteit kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Heeft u eens zin om een pinot grigio wijn te proeven zoals u die nooit eerder proefde? Een wijn die een heel andere smaakbeleving heeft dan een standaard pinot grigio wijn uit de supermarkt? Probeer dan eens een pinot grigio wijn uit onze wijnkelders. Daar liggen alleen maar topexemplaren. Exemplaren die u opent als u écht eens wilt genieten. Naast deze speciale smaakbelevingen, biedt Desmaakvangoedewijn.nl pinot grigio wijnen aan tegen scherpe prijzen. Na uw bestelling worden deze bovendien binnen no-time bij u thuisbezorgd. Daarom is pinot grigio kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl een goed idee! Salute!