Alcoholvrije wijn

Op dit moment geen behoefte aan alcohol? Ben je de BOB en moet je nog rijden? Ben je zwanger? Of ben je benieuwd hoe een glas alcoholvrije wijn smaakt? De reden maakt niet uit, want een glas alcoholvrije wijn is hartstikke lekker! En bovendien is een alcoholvrij wijntje vernieuwend: je kunt kennis maken met relatief onbekendere druivensoorten en smaken. Laat je verrassen door de soorten alcoholvrije wijn uit ons assortiment Lees meer

Van Nahmen
Van Nahmen alcoholvrije Rabarbersap
Artikelcode 071012
€6,75
ALCOHOL VRIJ
Van Nahmen Van Nahmen alcoholvrije Rabarbersap
Van Nahmen
Van Nahmen alcoholvrije Rabarbersap
€6,75 Prijs bij afname van 6 flessen

Alcoholvrije wijn

In theorie kan van praktisch iedere druivensoort een alcoholvrije wijn gemaakt worden. Want alcoholvrije wijn is in de basis een ‘gewone’ wijn. Maar omwille een betere smaak van de alcoholvrije wijn, worden er veelal druivensoorten gekozen die van zichzelf al veel body en aroma’s hebben. Dit doet men om de body en de afdronk van de afwezige alcohol in de wijn te compenseren. Voor de productie van alcoholvrije wijn kan dus gebruik worden gemaakt van bekende wijnsoorten, maar wordt er juist vaak gebruik gemaakt van onbekendere druivensoorten. Laat je je verrassen?

 

Is alcoholvrije wijn écht alcoholvrij?

Het antwoord: soms. Want in sommige gevallen bevat deze wijn daadwerkelijk 0,0% alcohol. Maar het komt ook voor dat men zich slechts aan de wettelijke norm houdt. Volgens de richtlijnen is een drank namelijk alcoholvrij indien deze minder dan 0,5% alcohol bevat. Wil je dus écht een 100% alcoholvrije wijn? Kijk dan goed op het etiket.

 

De bestandsdelen van alcoholvrije wijn

In feite is alcoholvrije wijn qua bestandsindeling een normale wijn. Het bestaat feitelijk uit exact dezelfde ingrediënten, alleen is de alcohol er later uit onttrokken. In het productieproces van alcoholvrije wijn verwarmt men de wijn tot ongeveer 28 graden Celsius waardoor de alcohol begint te verdampen. Middels ingewikkelde vacuümprocessen die zich een aantal keer herhalen, ontstaat er uiteindelijk alcoholvrije wijn. Het voordeel hiervan is dat de aroma’s en mineralen, welke zorgen voor de lekkere smaak, behouden blijven.

 

Wat kun je verwachten van alcohol vrije wijn?

Bij Desmaakvangoedewijn.nl vinden we het belangrijk om de juiste verwachtingen te scheppen. Over het algemeen smaakt wijn zonder alcohol namelijk anders (zoeter) dan een reguliere wijn. Dat heeft alles te maken met het productieproces en het onttrekken van de alcohol, waardoor de in de wijn aanwezige suikers meer nadruk krijgen en de wijn wat zoeter smaakt. Alcoholvrije wijn komt dus in de buurt van normale wijn, maar smaakt nooit exact zoals een reguliere wijn. Dat betekent echter niet dat alcoholvrije wijn niet lekker is. Want ook binnen deze groeiende markt zijn pareltjes verkrijgbaar. Wij raden je dus aan om te proeven en te ontdekken. Gewoon een kwestie van proberen.

 

Beoordeel en ervaar zelf alcohol vrije wijn

Natuurlijk is het aan jou om een finaal oordeel over alcoholvrije wijn te vellen. Desmaakvangoedewijn.nl maakt het je alvast iets makkelijker. We hebben daarom een selectie gemaakt van de beste alcoholvrije wijnen. Ook onze alcoholvrije wijnen verkopen wij natuurlijk tegen scherpe prijzen. En daar kun je  morgen al van genieten… Want vandaag besteld, is morgen al in huis. Proost!