Douro wijn

Douro wijn is afkomstig uit de Dourovallei in het noordoosten van Portugal en behoort onoverkomelijk tot ’s werelds mooiste wijngebieden. De streek, gelegen tegen het westen van Spanje aan, is voornamelijk bekend vanwege z’n portproductie. In het dal van deze vallei is het de Douro rivier die als een sierlijke ader langs de steile wijnhellingen stroomt. En zo lang als dat er wijn wordt gemaakt in Portugal, staan deze hellingen vol met druivenstokken. De wijnstokken staan overigens aangeplant in terrassen omdat de hellingen anders te steil zouden zijn voor de wijnplanten. Het produceren van Douro wijn is dus een inspannende en kostbare aangelegenheid. Lees meer

De beste Douro wijn

Douro wijn wordt overal in de Dourovallei geproduceerd. Daarbij gebruikt men een grote variëteit aan inheemse druivenrassen, speciaal voor het produceren van dé perfecte port, zoals de touriga nacional, tinta cão, tinta roriz en tinta barroca. Deze druivenrassen zijn stuk voor stuk bestand tegen, of noem het geschikt voor, de snikhete uren aan zon waaraan de druiven worden blootgesteld. In de zomermaanden kan de temperatuur in het Dourodal nogal hoog oplopen. De meeste druivenrassen zullen hier niet tegen bestand zijn, maar de druivenrassen waarvan Douro wijn wordt gemaakt hebben er juist baat bij. Sterker nog, hoe dieper de wijngaarden in het binnenland van Portugal staan aangeplant, hoe beter de smaak wordt. De kwaliteit en smaak van Douro wijnen is het best te noemen wanneer deze afkomstig zijn uit gebieden nabij de grens van Spanje.

 

Douro wijn kopen van de allerbeste kwaliteit

Natuurlijk zou Desmaakvangoedewijn.nl de Desmaakvangoedewijn.nl niet zijn als wij onze Douro wijnen niet van wijnhuizen uit streken nabij Spanje zouden kopen. Bij ons vindt u alleen maar parels uit het Douro gebied. Dus bent u benieuwd naar de kenmerkende smaaksensaties en volle aroma’s uit dit gebied én houdt u van port? Dan is de Portugese wijn Douro een zeer goede optie. Als echte wijnliefhebber snapt u overigens ook dat kwaliteitswijnen een iets hogere prijs met zich meebrengen… Dat hoeft echter niet te betekenen dat u teveel betaalt voor deze parels van wijnen. Wij kopen onze wijnen namelijk direct in van wijnhuizen in Portugal en kunnen derhalve een goede prijs bedingen. Bij Desmaakvangoedewijn.nl betaalt u daarom nooit teveel voor een kwaliteitswijn. Bovendien bent u zeker van een snelle en zorgvuldige verzending. Uw nieuwe aanwinst wordt goed verpakt en nog verzonden op de dag van uw bestelling. Vandaag bestellen is morgen al genieten!