Oostenrijkse wijn

In het bergachtige westen van Oostenrijk zijn meer skipistes en skiliften te vinden dan wijnstokken en wijnkelders. En de namen van de wijnen die op de flessen staan genoemd doen u wellicht denken aan Duitse wijnen, maar Oostenrijkse wijnen bevatten wel degelijk veel potentieel! Bovendien worden er al prachtige exemplaren gemaakt van de trots van Oostenrijk als het op druiven aankomt: grüner feltliner. Oostenrijkse wijnen zijn wijnen om rekening mee te houden. Zeker als u ze bij Desmaakvangoedewijn.nl koopt. Lees meer

Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Roter Veltliner
Artikelcode 510209
€15,50
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Roter Veltliner
€15,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Biologisch
Weingut Urbanihof Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Classic'
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Classic'
€12,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner '1598'
Artikelcode 510204
€23,95
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner '1598'
€23,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
Artikelcode 510206
€16,30 €13,70
biologisch
16%korting
korting
Weingut Urbanihof Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
€16,30 €13,70 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Zweigelt 'Classic'
€14,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Kenmerken van Oostenrijkse wijnen

Oostenrijkse wijnen zijn uniek. Het zijn wijnen met droge, koppige karakteristieken en zitten vol tonen van peper, steen en fruit. Witte Bourgogne wijnen kunnen door Oostenrijkse wijnen zelfs overtroffen worden als “maaltijd-in-een-glas”. Maar ook kunnen zij de Elzas overtreffen als het gaat om de overdaad aan aroma’s die u tegemoetkomen bij het eerste contact met de wijn. De charme en kenmerken van Oostenrijkse wijnen zitten ‘m in de droogheid, diepte en concentratie. En het enerzijds in het eigenzinnige karakter van nieuwe wijn zoals die in de herfst in Weense kroegen wordt geschonken en anderzijds in het meegaande karakter van de grüner veltliner. Rode wijnen uit Oostenrijk kunnen qua structuur overigens typisch zuidelijk aandoen. En in Burgenland worden de sappigste zoete wijnen van heel Europa gemaakt. Oostenrijkse wijn laat u verrassen!

 

De trots onder de Oostenrijkse wijnen: grüner veltliner

Het is de nationale trots van het land als het op wijnen aankomt: grüner veltliner. De wijn heeft peperige tonen en een droge afdronk. Smaken die u proeft vertonen impressies van citroen, limoen en grapefruit. Vergelijk deze wijn met een besneeuwde en frisse gletsjer onder een hemelsblauwe lucht: spatzuiver en kraakhelder. De wijn staat bekend als een wijn die in principe bij bijna ieder gerecht goed te drinken is, zolang het gerecht maar licht is. Ook als aperitief is grüner veltliner een welkome wijn.

 

Kwalitatief hoogstaande Oostenrijkse wijn kopen? Desmaakvangoedewijn.nl!

Bent u nieuwsgierig geworden naar Oostenrijkse wijn? Wilt u meegenomen worden naar het hetzelfde gevoel als na een lange dag skiën? Wanneer u onderaan die besneeuwde en kraakheldere gletsjer in Oostenrijk bent beland en uw eerste slok neemt op dat terrasje halverwege de piste? Dit gevoel is dichterbij dan u denkt! Want bij Desmaakvangoedewijn.nl bieden wij alleen de beste premium Oostenrijkse wijnen aan, afkomstig uit wijnhuizen die het best bekend staan. Van de meest begeerde Oostenrijkse wijnen hebben wij de prachtigste exemplaren in onze wijnkelders liggen. Klaar om naar u verzonden te worden voor de scherpste prijs. Én binnen no-time, want vandaag besteld is morgen al genieten.