Carignan wijn

Carignan is een blauwe druivensoort afkomstig uit Spanje en was ooit het meest aangeplante druivenras ter wereld. Hedendaags beslaat Carignan alsnog een mooie 5e positie op de lijst met meest aangeplante soorten. Overproductie heeft Carignan lange tijd een negatief imago opgeleverd, maar tegenwoordig is Carignan wijn aan een opmars bezig. Door de oude wijnstokken, waar ooit zoveel geproduceerd werd, rigoureus te snoeien ontstonden er druiven die hoge kwaliteit wijnen konden produceren. Deze oudere wijnstokken bleken bovendien minder fruit te geven, wat de kwaliteit erg ten goede is gekomen. Carignan wijn wordt op dit moment veel gebruikt in blends met Grenache, Syrah en Cinsault. Ook zijn er wijnmakers die het aandurven om wijnen te maken die volledig gevinifieerd zijn uit Carignan druiven. Hieruit ontstaan frisse en zachte wijnen met veel rood fruit. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, La Caumette IGP
Artikelcode 238050
€31,50
Domaine Lafage
Domaine Lafage, La Caumette IGP
€31,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Authentique AC
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Château Musar
Château Musar, Hochar Pere et Fils
€28,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cayrol Carignan Vieilles Vignes VdP
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cuvée Léa AC
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Carignan wijnen op internationaal gebied

Carignan druiven komen oorspronkelijk uit Spanje en het druivenras houdt wel van wat extra straaltjes zon. Daarom gedijt Carignan ook goed in Zuid-Frankrijk, waar het van oudsher een veel aangeplante druivensoort is. Niet in de laatste plaats omdat de producties enorm hoog konden zijn en de smaken ook nog eens uitstekend bleken. Een win win situatie. Wijnboer blij, wijndrinker blij! Zou je denken… Want het duurde tot begin jaren 90. Toen begonnen wijnliefhebbers de markt meer te verkennen en kregen hogere verwachtingen van de wijnen die zij kochten. Carignan bleek achter te lopen op andere druivenrassen qua kwaliteit. Hierdoor liep Carignan een flinke deuk in het imago op. Vandaag de dag komen de beste Carignan wijnen uit Sardinië. Een zonovergoten eiland waar de oudere stokken met Carignan een perfecte rijping kunnen ondergaan. De smaaksensaties van deze wijnen zijn werkelijk fantastisch en zullen je verwachtingen meer dan waarmaken. Carignan wijn is sterker teruggekomen dan ooit! 

 

Aroma’s en smaken Carignan wijn

Carignan wijn kent aroma’s die uiteenlopen van rood fruit tot drop en van steranijs tot sigaar. Maar het is en blijft een moeilijke druif, ook indien er veel aandacht aan wordt besteed. De stevige smaak komt voort uit het rijke aantal tannines en de hoge zuurgraad. Daarom is blenden vaak de beste optie om hoogwaardige Carignan wijn te verkrijgen. Carignan heeft geen dieprode kleur en laat zich goed combineren bij gerechten zoals varkensvlees, carpaccio en kip.

 

Carignan van hoge kwaliteit kopen? Desmaakvangoedewijn.nl heeft wat je zoekt

Ben je nieuwsgierig geworden naar Carignan wijn? Dat kunnen wij ons voorstellen! Daarom hebben wij voor jou een aantal Carignan wijnen van premium kwaliteit geselecteerd. Want voor Desmaakvangoedewijn.nl, en onze trouwe achterban, is alleen het beste goed genoeg. Daarom hebben wij contacten met de meest authentieke en vooraanstaande wijnhuizen in het buitenland. Zij tippen ons zodra er een bijzondere Carignan wijn op de markt wordt gebracht, zodat wij deze kunnen kopen en veilig in onze wijnkelders kunnen laten rusten. Natuurlijk laten wij je kennismaken met deze premium kwaliteitswijnen. Maar dan wel voor de scherpste prijzen. En wist je dat u daar morgen al van kan genieten? Want vandaag besteld, is morgen in huis. Dat wordt genieten!