Maury

Maury is een Frans wijngebied met de beschermde herkomstbenaming AOP en is gelegen in het zuiden van Frankrijk. Naast de goudgele dessertwijnen die in dit gebied geproduceerd worden, staat het gebied ook bekend om de productie van rode dessertwijnen van het type Vin Doux Naturel, afgekort VDN. Een hiervan is de Appellation Contrôlée Maury. Deze wijn valt sinds de oogst in 2011 ook onder de AOP. Deze benaming herkent u op het etiket onder de naam ‘sec’. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Maury Grenat AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Geografische ligging en kenmerken van Maury (AOP)

Maury AOP bevindt zich in het uiterste zuiden van Languedoc Roussillon, het grootste wijngebied ter wereld. Het is de regio die wordt gekenmerkt door perfecte bodem- en klimaatomstandigheden. Maury wijnen uit dit gebied zijn van uitstekende kwaliteit. Niet voor niets zijn Maury wijnen dan ook beloond met een officiële herkomstbenaming. Het gebied Maury wordt gekenmerkt door veel zonneschijn, droogte en warmte. Druiven hebben in deze regio’s de gelegenheid om perfect tot rijping te komen en veel suikers te ontwikkelen. Maury biedt perfecte omstandigheden voor het produceren van kwalitatief hoogstaande dessertwijnen met hoge alcoholpercentages. Percentages van boven de 14% zijn geen uitzondering in dit gebied. Een leuk feitje is dat de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ongeveer 50 jaar is en dat de betere wijnen uit Maury deze leeftijd zelfs kunnen overschrijden. Het bewaarpotentieel van de wijnen is daarmee hoog te noemen.

 

Maury dessertwijnen en spijscombinaties

Rode VDN-wijnen afkomstig uit Maury (AOP) zijn uitermate geschikt bij het natafelen als u gerechten met kruiden en pepers hebt gegeten. De wijn is bovendien erg geschikt om uw gasten te verrassen en te serveren tijdens het nagerecht. Het smaakt bijzonder goed bij diverse nagerechten, maar in het bijzonder bij chocoladegerechten. Dus als u uw gasten echt eens wilt verrassen, bestel dan een Maury wijn bij Desmaakvangoedewijn.nl.

 

Maury (AOP) wijn kopen?

Desmaakvangoedewijn.nl zou Desmaakvangoedewijn.nl niet heten als wij geen echte wijnliefhebbers waren geweest. Als echte wijnliefhebbers zijn wij altijd op zoek naar parels van wijnen. Pareltjes van wijnen die u niet snel zult vinden, maar waar u wel altijd en onbewust naar zocht. Deze wijnen weten wij keer op keer te vinden in de beste en meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld. Dit keer hebben wij, diep in het Languedoc Roussillon gebied, echte pareltjes van Maury (AOP) wijnen gevonden. Deze stellen wij graag beschikbaar voor scherpe prijzen. Bij ons bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogstaande wijnen én van een snelle en zorgvuldige verzending. Want vandaag bestellen is morgen al genieten!