Rioja wijn

Rioja wijn wordt geproduceerd in de meest toonaangevende wijnregio van Spanje: Rioja. Iedere wijnliefhebber heeft dan ook gegarandeerd wel eens een Rioja wijn gedronken. De wijn is overigens niet alleen maar afkomstig uit de Rioja regio, maar mag ook geproduceerd worden in Baskenland en Navarra. En ondanks feit dat andere wijnregio’s in Spanje zich wellicht meer verbeterd hebben of innovatiever te werk gaan, is en blijft Rioja de nummer één wijnregio van Spanje. Wist je overigens dat Rioja de eerste wijnstreek in Spanje was die de status Denominación de Origen (DO) kreeg? Dat was al in 1925. En nog steeds staat Rioja wijn garant voor genieten van de bovenste plank. Tenminste, als je jouw wijnen bij Desmaakvangoedewijn.nl bestelt. Wij hebben de mooiste parels van wijnen geselecteerd. Lees meer

Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte 'Cuatro Tierras' DO Navarra Crianza
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
8%korting
korting
Bodegas Carlos Serres Bodegas Carlos Serres, brut DOC Rioja metodo tradicional
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, brut DOC Rioja metodo tradicional
€14,20 €13,00 Prijs bij afname van 6 flessen
topper
8%korting
korting
Bodegas Carlos Serres Bodegas Carlos Serres, Rioja Crianza DOC
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Rioja Crianza DOC
€9,95 €9,15 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen
8%korting
korting
Bodegas Piedemonte Bodegas Piedemonte Reserva DO Navarra
Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte Reserva DO Navarra
€13,60 €12,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Rioja Reserva DOC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Crianza DOC Rioja
€12,95
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Crianza DOC Rioja
€12,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Tempranillo Rioja DOC
€6,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Rioja Gran Reserva DOC
€17,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres blanco Rioja DOC
€6,95 Prijs bij afname van 6 flessen

De klimaatomstandigheden die Rioja uniek maken

Rioja wijnen verschillen van wijnen uit andere streken in Spanje dankzij de gunstige klimatologische omstandigheden die er in dit gebied heersen. Eigenlijk zijn er drie redenen te noemen waarom Rioja wijnen nét dat beetje extra bieden ten opzichte van andere wijnen uit Spanje. Ten eerste is dat ligging en de hoogte van de wijngaarden, waardoor het nét enkele graden koeler is in Rioja. Daarnaast is het de vorm van de Ebrovallei. Deze vallei, die zich helemaal tot aan de kust begeeft, loopt als een soort trechter rechtstreeks het wijngebied van Rioja in. Hierdoor is de zachte invloed van de zee merkbaar tot diep in het Rioja gebied. Ten derde maakt de bodem het gebied uniek. Deze bevat namelijk veel klei en kalk! Dat werkt erg bevorderlijk voor de creatie van elegante wijnen.

 

Druivensoorten in het Rioja gebied

Rioja wijnen kunnen zowel wit als rood zijn. Voor het produceren van rode Rioja wijnen worden voornamelijk tempranillo en garnacha gebruikt. De meeste rode wijnen uit Rioja zijn echter assemblages van verschillende druivenrassen. Rode Cépagewijnen komen niet tot nauwelijks voor in Rioja. Tempranillo is overigens veruit de belangrijkste druif voor het produceren van rode Rioja wijn. Voor het produceren van witte Rioja wijnen worden voornamelijk de druivenrassen Viura en Malvasia gebruikt. Wijnhuizen die deze witte wijnen op klassieke en oxidatieve manieren produceren, weten vaak witte wijnen met volle en rijke smaken te creëren.

 

Bijzondere Rioja wijnen bestellen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl de mooiste parels uit Rioja geselecteerd. Deze zijn stuk voor stuk beschikbaar in onze webshop voor de beste prijzen. Want kwaliteit hoeft niet per se te betekenen dat je (te) veel betaalt. Althans, niet bij ons. En daarnaast heb je jouw nieuwe aanwinst ook nog eens snel in huis... Want vandaag bestellen is morgen al genieten van een heerlijke Rioja wijn!