Carmenere wijn

Carménère komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar staat tegenwoordig vooral veel aangeplant in Chili. Eigenlijk is Carménère wat Malbec in Argentinië is… Beide druivensoorten vinden z’n oorsprong in Frankrijk, waar ze in populariteit zijn afgenomen, maar zijn in het Zuid-Amerikaanse land populairder dan ooit. De Carménère druif gedijt heel goed in het warme klimaat van Chili. De benaming van de druivensoort komt overigens van het woord “carmin”, wat karmijn betekent. Een toepasselijke betekenis! Want de herfstkleur van de bladeren van de Carménère plant is namelijk felrood. Lees meer

Viña Aromo
Aromo, Barrel Selection The Blend
Artikelcode 88043210911043
€23,95
Viña Aromo
Aromo, Barrel Selection The Blend
€23,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Viña Aromo
Aromo, Reserva Privada Carménère DO
Artikelcode 745204
€8,50
Viña Aromo
Aromo, Reserva Privada Carménère DO
€8,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Geschiedenis van Carménère

Carménère wijnen zijn in Europa een lange tijd uit de roulatie geweest omdat de druiven hier gevoelig voor ziektes bleken te zijn. De populariteit van de druif in Frankrijk (Bordeaux) nam daarom in de 19e eeuw af. Oogsten mislukten en inkomsten bleven achter. Het betekende het einde van het druivenras in Europa. Echter, rond het jaar 1994 werd de druivensoort ‘herontdekt’ in Chili. Een ontdekking die bij toeval plaatsvond, want men was hier al een tijdje bezig met deze succesvolle druif, totdat men erachter kwam dat het om de Carménère druif ging. Waarschijnlijk heeft de druif in een ver verleden de oversteek gemaakt van Frankrijk naar Chili en heeft daar goed (doch onopvallend) weten te overleven. Hoe dan ook, Carménère wijn is een populaire wijnsoort in Chili!

 

De smaak en eigenschappen van Carménère wijn

Carménère wijn wordt vaak vergeleken met Merlot wijn omdat beide wijnsoorten vergelijkbare aroma’s bevatten. Kenmerkende aroma’s van Carménère wijn zijn framboos, aardbei en pruim met op de achtergrond kruidige tonen. De druif produceert kleurrijke en volle wijnen met hoge tanninewaardes. Omdat dit druivenras voornamelijk in warme gebieden staat aangeplant, is de zuurgraad van Carménère wijn aan de lage kant.

 

Benieuwd naar Carménère wijn?

De wijnkelders van de Desmaakvangoedewijn.nl zijn uitsluitend gevuld met premium Carménère wijnen uit de beste jaren. Dat komt omdat wij direct op de hoogte gesteld door onze partnerwijnhuizen in Chili als er een nieuwe en smaakvolle wijn uitgebracht wordt. Bij Desmaakvangoedewijn.nl vind je geen standaard (supermarkt) wijnen, maar enkel wijnen die je opent bij speciale gelegenheden. Of natuurlijk wanneer je gewoon eens goed wilt gaan genieten. Ben je een echte wijnliefhebber? Dan is ons aanbod echt iets voor jou! Niet alleen dankzij het aanbod kwaliteitswijnen, maar ook dankzij de scherpe prijzen. Want kwaliteit hoeft niet per se te betekenen dat je (te) veel betaalt. Althans, niet bij ons. En daarnaast heb je jouw nieuwe aanwinst ook nog eens snel in huis ... Want vandaag bestellen is morgen al genieten van een heerlijke Carménère wijn!