Verdeca wijn

Verdeca is een witte Italiaanse druivensoort welke voornamelijk staat aangeplant in de regio’s Puglia en in Emilia-Romagna, respectievelijk gelegen in het zuiden en het midden van Italië. Verdeca druiven gedijen erg goed in de allerwarmste gebieden van Italië. En ondanks het feit dat Verdeca druiven hier vele zonuren krijgen, zijn de wijnen in balans als het aankomt op zuurgraad. De aroma’s zijn fris, groen en bevatten veel plantaardige tonen. De wijn wordt voornamelijk gebruikt in blends van wijnappellaties met een DOC-status. Vanzelfsprekend heeft Desmaakvangoedewijn.nl diverse topexemplaren Verdeca wijn in haar wijnkelders liggen die meer dan de moeite waard zijn om te proeven. Lees meer

Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Bianco IGP
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Bekendere Verdeca wijnappellaties

Verdeca is vaak een verplichte component van diverse wijnen met de DOC-status in de regio’s Puglia en Emilia-Romagna. De opvallendste en meest gerenommeerde wijnen hebben wij hieronder voor je uiteengezet.

 

Verdeca wijn en Locorotondo DOC

Locorotondo DOC is een wijnapellatie van ongeveer 4000 hectares en heeft z’n naam te danken aan de ligging rondom de stad Locorotondo in Puglia. Deze wijnappellatie met de DOC-status produceert uitsluitend witte wijnen. De Verdeca druif is goed voor minimaal 50% tot maximaal 65% van de blends. De overige 35-50% wordt aangevuld met Bianco d’alessano, Fiano, Bombino en Malvasia Toscana. Binnen deze wijnappellatie is de regel dat de maximum oogst is gesteld op 13 ton per hectare en er een minimaal alcoholpercentage van 11% bereikt dient te worden. De wijnen behalen een bijzonder aromatische frisheid en lenen zich goed bij zeevruchten, vis of kalfsvlees.

 

Verdeca en Martinafranca DOC

Binnen de regio Puglia is de Martinafranca DOC een van de belangrijkste wijnappellaties. De appellatie werd opgericht in 1969 en strekt zich uit over de provincies Brindisi, Bari en Taranto. De belangrijkste druivenrassen die worden gebruikt voor Martinafranca DOC zijn de Verdeca en de witte Alessano druif. De wijnen zijn strogeel en hebben bloemachtige aroma’s in zich. Ook verdeca wijnen uit Puglia zijn perfect geschikt om gerechten uit de keuken van de (lokale) zee te begeleiden.

 

Verdeca wijn van de allerbeste kwaliteit kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Verdeca wijnen? Of weet je al dat Verdeca wijnen enorm smaakvol kunnen zijn, maar zoek je naar wijnen uit de beste wijnhuizen? Wijnen die écht goed smaken en die je pas opent bij een bijzondere gelegenheid? Dit soort wijnen vind je bij Desmaakvangoedewijn.nl! Wij reizen hiervoor stad en land af en worden door lokale wijnhuizen op de hoogte gehouden als er echte toppers uitkomen. Deze wijnen verplaatsen wij maar al te graag naar onze eigen wijnkelders. Het zijn uitsluitend wijnen van premium kwaliteit die je bij ons koopt. Bovendien doe je dat tegen de scherpste prijzen en verzenden wij onze wijnen nog op dezelfde dag. Zo kan je een dag na jouw bestelling al genieten van een nieuwe exemplaar Verdeca. Salute!