Rondinella wijn

Rondinella is een blauwe druivensoort die afkomstig is uit de regio Veneto, gelegen in het noorden van Italië. De druif staat vooral bekend om z’n sappige en lichte, naar kersenfruit smakende, toevoeging in blends. Rondinella wordt ook wel gezien als het kleinere broertje van de Corvina druif. Met het laatstgenoemde druivenras wordt Rondinella overigens vaak gebruikt in blends, waarbij Rondinella zorgt voor balans en kleur. Hoewel de Rondinella druif wellicht wat minder elegante en geparfumeerde smaken meebrengt ten opzichte van Corvina, is Rondinella een betrouwbaar en robuust druivenras. Lees meer

De geschiedenis van Rondinella druiven

Rondinella druiven werden reeds in de 19e eeuw geïntroduceerd in de provincie Verona. De bes van de Rondinella druif heeft overigens een speciale kleur: dieppaars, tegen het zwarte aan. Net als de diepzwarte kleur van een zwaluw. En daar heeft de druif z’n naam dan ook aan te danken… Want “rondine” betekent zwaluw in het Italiaans. Het aanplanten van Rondinella druiven is ooit begonnen in de provincie Verona en eigenlijk gedijt de druif nergens beter dan hier.

 

Bekende wijnen gebaseerd op Rondinella

Bekende blends waarin Rondinella druiven zijn opgenomen, zijn natuurlijk DOC Bardolino en Valpolicella DOC. En dat Rondinella een belangrijke rol in blends speelt, komt niet zozeer door z’n smaak, maar door z’n body en kleur verhogende karakter. Maar de echte kwaliteit van de Rondinella druiven zit ‘m in de toepassing voor Amarone wijnen. Dit zijn droge wijnen met hoge concentraties aan aroma’s, welke tot stand komen door het indrogen van de druiven alvorens tot persen over te gaan.

 

Rondinella wijn kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Ben je benieuwd naar de smaken van Rondinella wijnen? Dan heb je bij Desmaakvangoedewijn.nl geregeld keuze uit echte toppers. Wij laten namelijk alleen de beste wijnen, van de beste wijnhuizen en uit de beste jaren overkomen naar Nederland. Alleen déze wijnen geven wij een plekje in onze kelders en nemen wij op in ons assortiment. Bij Desmaakvangoedewijn.nl ben je daarom altijd verzekerd van premium wijnkwaliteit voor de juiste prijs. Al onze wijnen bieden wij namelijk aan voor scherpe prijzen. En daar kan je morgen al van gaan genieten. Want vandaag besteld, is morgen al in huis.