Malvasia wijn

Malvasia is hét voorbeeld van hoe ingewikkeld de wijnwereld soms in elkaar kan zitten. Op het gebied van wijnsoorten en variëteiten is het wellicht wel de ‘lastigste’ wijn die er is. Maar doet dat iets af aan de smaak van Malvasia wijn? Nee, dat niet! Malvasia wijn behoort niet voor niets tot de meest aangeplante druivenrassen van Italië. Hoogstwaarschijnlijk ben jij tijdens een reis door Italië wel eens een Malvasia wijn tegengekomen, in wat voor gedaante dan ook. Want de Malvasia druif kan zowel blauw als wit zijn. Over complexiteit gesproken…   Lees meer

Azienda Mocavero
Azienda Mocavero, Salice Salentino Riserva 'Puteus' DOC
€12,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Farnese Vini
Farnese Edizione Cinque Autoctoni
€22,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Puglia Rosso IGP
€6,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Azienda Mocavero
Azienda Mocavero, Salice Salentino DOC
€10,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Malvasia Nera del Salento IGP
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

De complexiteit van Malvasia wijnen

Malvasia is tegenwoordig een razend populair druivenras in onder andere Italië, maar feit is wel dat eigenlijk alle Malvasia druiven, in welke gedaante dan ook, uit Griekenland afkomstig zijn. Uit de Peloponnesos om precies te zijn. De in de Middeleeuwen zo belangrijke havenstad van dit schiereiland was Monemvasia (Italiaans: Malvasia) en daar is dit druivenras dan ook naar vernoemd. De complexiteit van de druivensoort begint daar echter niet. Die begint bij alle gedaantes waarin Malvasia wijnen terug te vinden zijn: wit, rood, droog, halfzoet of zelfs zeer zoet. En bovendien als stille wijn en als schuimwijn. Malvasia is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei druivensoorten.

 

Rode Malvasia wijn

De rode variant van Malvasia wijn staat bekend als Malvasia Nera. Je kan deze vinden in zowel de zuidelijke als de noordelijke regionen van Italië. De wijnen hebben een zeer rijke compositie aan geuren en smaken, maar worden wel als lichtvol geclassificeerd. 

 

Witte Malvasia wijn

Witte Malvasia wijn kent diverse varianten. Wellicht is de bekendste daarvan wel de Malvasia Bianca, welke veelal terug te vinden zijn in de regio’s Lazio, Umbrië en Toscane. De smaken zijn over het algemeen toegankelijk doch verfijnd en bevatten veel fruitaroma’s. Een andere witte variant van de Malvasia druif is de Malvasia Bianca di Candia. Hiervan worden diverse witte wijnen geproduceerd die overwegend vol en fruitig van smaak zijn. Deze variëren van mousserende tot stille wijn en van volle witte wijn tot dessertwijn. Je kan dus echt alle op met een Malvasia Bianca di Candia.

 

Malvasia kopen? Kies hoogstaande kwaliteit voor scherpe prijzen!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Al die verschillende soorten Malvasia wijn maken de keuze er niet gemakkelijker op. Wat je tenslotte zoekt is een goede, smaakvolle en buitengewone Malvasia wijn. Waar die dan ook vandaan mag komen... Desmaakvangoedewijn.nl heeft die voor je! Alleen de beste wijnen liggen in onze wijnkelders klaar om naar je verzonden te worden. Bestellen bij ons betekent bovendien dat je zeker bent van de juiste prijs. Wij bieden onze wijnen namelijk stuk voor stuk tegen de scherpste prijzen aan. En bovendien: vandaag bestellen, is morgen al in huis. Dat wordt genieten!