Dessertwijn

Dessertwijn is een smakelijke wijnsoort en bovenal een hele interessante. Dessertwijnen zijn zoet van smaak en laten zich daarom goed combineren met nagerechten. Zoete wijnen zijn echter ook zoet, dus wat is dan het verschil tussen dessertwijn en zoete witte wijn? Om te beginnen is de gebruikte druivensoort daar belangrijk voor. Want voor het produceren van dessertwijnen worden extra zoete druivenrassen gebruikt. Lees meer

Ménard
Ménard, Pineau des Charentes blanc
€14,99 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Maury Grenat AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Ménard
Ménard, Pineau des Charentes rosé
€14,99 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rivesaltes Ambré AC
Artikelcode 2543801000057
€13,50
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rivesaltes Ambré AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, 'Grain de Vignes' Muscat de Rivesaltes
Domaine Lafage
Domaine Lafage, 'Grain de Vignes' Muscat de Rivesaltes
€11,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Daarnaast wordt in de productiefase van dessertwijnen het proces van fermenteren vroegtijdig gestopt. Dit om te voorkomen dat alle natuurlijke suikers in alcohol zullen veranderen. Om een goede en kwalitatief hoogstaande dessertwijn te krijgen is echter meer nodig dan zoete druiven en een vroegtijdige beëindiging van het fermentatieproces.

De magie van een goede dessertwijn

De smaak van een goed glas dessertwijn is magisch te noemen. Nog magischer is misschien wel de wijze van produceren en het creëren van de perfecte druif. In tegenstelling tot droge witte wijnen, genieten dessertwijnen een heel andere wijze van vinificatie. Natuurlijk verschillen de technieken van land tot land en zijn deze sterk afhankelijk van het vakmanschap van de betreffende wijnboer. En wijnboeren die het échte authentieke vakmanschap willen verwerken in het produceren van liquoreuze dessertwijnen, gebruiken hiervoor een speciale techniek. Zij laten rijpe druiven langer aan hun wijnranken hangen en wachten tot Botrytis-rot z’n intrede doet. Deze schimmelsoort kán op komen dagen wanneer rijpe druiven zich in vochtige omgevingen bevinden. Bijvoorbeeld tijdens de ochtenddauw. Maar dat is in dit geval gewenst! Want wanneer deze schimmel z’n werk doet, wordt de druif geperforeerd en wordt het vocht uit de druif onttrokken. Een niet zo appetijtelijke aanblik, maar het zorgt er wél voor dat de beste aroma’s uit de druiven naar boven worden gehaald en dat het suikergehalte aanzienlijk stijgt. Het resultaat na vinificatie is een prachtige en unieke dessertwijn. Een zeer authentieke en ambachtelijke techniek die de nodige risico’s met zich meebrengt… En het verklaart bovendien de hoge prijs van goede dessertwijn. Gelukkig voor ons (en voor u) kennen wij enkele wijnboeren die hun wijnen met deze techniek produceren.

 

Kwalitatief hoogstaande dessertwijn koopt u bij Desmaakvangoedewijn.nl

Desmaakvangoedewijn.nl weet wat er nodig is om een goede dessertwijn te produceren. Bovendien weten wij welke buitenlandse wijnhuizen beschikken over (dessert)wijnen van fantastische kwaliteit. Dat is de reden dat u bij ons alleen maar wijnen van premium kwaliteit vindt. Bent u bereid om net iets meer te betalen voor een kwalitatief hoogstaande wijn, maar wilt u toch scherp kunnen inkopen? Dan past Desmaakvangoedewijn.nl helemaal bij uw wensen. Bovendien verzenden wij binnen no-time. Vandaag bestellen is morgen al genieten. Proost!