Corvina

Corvina is hét druivenras uit Veneto en behoort hier tot de meest aangeplante druivenrassen. De wijn van de corvina druif kan bestempeld worden als licht en dient over het algemeen jong gedronken te worden. Bovendien bevatten de druiven weinig tannines en heeft de schil niet veel pigment. Daardoor laten corvina druiven zich ook goed lenen om rosé van te maken. Maar de druiven kennen wel een bijzonder bouquet aan aroma’s en smaken. Laat u zich ook aangenaam verrassen door corvina rosé?Lees meer

Geen producten gevonden...

Ideale groeiomstandigheden corvina

Corvina staat bijna altijd garant voor kwaliteit. Natuurlijk is dit mede afhankelijk van de kennis en expertise van wijnboer, maar het klimaat en de omgeving zijn eigenlijk de belangrijkste factoren voor de kwaliteit van de druif. Corvina druiven groeien tot volmaakte wijndruiven als ze staan aangeplant op glooiende hellingen, in de brandende zon en op kalkrijke vulkanische grond. Dan pas komt de ware aard van de corvina druif echt naar boven. Dit zult u beamen wanneer de heerlijke aroma’s van kersen, amandelen en ander rood fruit u tegemoetkomen. Geraffineerde, subtiele en verfijnde smaakbelevingen zijn hiervan het resultaat.

 

Ambachtelijke methode om corvina wijn te produceren

Een ander belangrijk onderdeel wat de kwaliteit van corvina wijn sterk doet beïnvloeden is de wijze van vinifiëren. Honderden jaren geleden kwamen Italiaanse wijnboeren op het idee om corvina druiven, na het oogsten, eerst te laten drogen op rieten matten alvorens ze te gaan persen. Eigenlijk een heel logische, doch geniale methode… Want hierdoor kan overtollig vocht ontsnappen en krijgt de wijn een sterkere en geconcentreerdere smaak. Dit ambachtelijke proces is iets wat u zeker terug zult proeven in uw glas.

 

Corvina wijn kopen?

Wilt u corvina veronese zelf wel eens ervaren? Bent u benieuwd naar het prachtige bouquet aan aroma’s en smaken waaruit deze Noord-Italiaanse wijnen bestaan? Zo ja, dan is de allerbeste kwaliteit wenselijk. Want alleen dan kunt u pas echt oordelen over de smaken. Voor een hoogstaande kwaliteit bent u bij Desmaakvangoedewijn.nl aan het juiste adres. Wij kopen alleen wijnen in van wijnhuizen die als beste bekend staan in de regio. En omdat zij rechtstreeks met deze wijnhuizen (onder)handelen, kunnen wij scherpe prijzen garanderen. Bent u bereid om net iets meer te betalen voor een goede wijn, omdat u houdt van kwaliteit, maar toch scherp wilt inkopen? Dan past Desmaakvangoedewijn.nl helemaal bij uw wensen. Bovendien verzenden wij binnen no-time. Vandaag bestellen is morgen al genieten. Proost!