Dolcetto wijn

De Dolcetto druif staat op de derde plek van belangrijkste druivenrassen in Piemonte, net na de briljante (doch gevoelige) Nebbiolo en de fruitig verleidelijke Barbera. Uitgezonderd van de uitgestrekte wijngaarden in het noordoostelijke deel van Italië komt de druif echter weinig tot niet voor in de rest van Italië. Alleen in Ligurië, net ten zuiden van de lievelingsstreek van de Dolcetto, wordt er zo nu en dan geoogst. Dolcetto is een blauwe druivensoort met een donkerblauwe schil. De naam komt van het Italiaanse dolce, wat zoveel betekent als ‘zacht’ of ‘zoet’. Wat dat betreft is de naam van het druivenras verwarrend te noemen. Er wordt namelijk niet per se mee bedoeld dat de wijn zoet is, maar juist dat de wijn een schitterende balans kent tussen suikers, zuren en zachte componenten. Want als Dolcetto daadwerkelijk een zoete wijn was, dan was de druivensoort vast niet toegelaten tot de vijftien wijnappellaties waartoe het inmiddels behoort. In elf van deze wijnappellaties is het zelfs de belangrijkste druivensoort. Een flinke prestatie die hoge verwachtingen met zich meebrengt. Lees meer

Pio Cesare
Pio Cesare, Dolcetto d'Alba DOC
Artikelcode 2543801000044
€25,95
Pio Cesare
Pio Cesare, Dolcetto d'Alba DOC
€25,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Smaken van Dolcetto wijn

Dolcetto wijnen kennen zachte en fruitige smaken met weinig zuren en zonder harde tannines. Hierdoor zijn de wijnen toegankelijk en uiterst goed drinkbaar. De compositie van geuren, ook wel het bouquet genoemd, is vrij intens en bestaat uit geuren die duidelijk te herkennen zijn als de donkere fruittonen van blauwe bessen. Bij de afdronk zijn er tonen van amandelen herkenbaar. Dolcetto heeft een diep donkere en purpere (paarse) kleur. Wit en rood vlees zijn zeer smaakvol bij Dolcetto wijn, evenals pasta en antipasti.

 

Dolcetto kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Ben je enthousiast geraakt over Dolcetto wijn? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben we diverse Dolcetto wijnen van topkwaliteit in onze kelders liggen. Klaar om verzonden te worden voor zeer scherpe prijzen. Kies je voor Desmaakvangoedewijn.nl, dan kies je altijd voor premium kwaliteitswijnen tegen scherpe prijzen. Bestellen is eenvoudig en gaat bovendien erg snel. Want vandaag bestellen is morgen al genieten! Wij wensen je veel plezier toe met je nieuwe Dolcetto wijn.