Melon de Bourgogne wijn

Melon de Bourgogne is een witte druivensoort die begin 18e eeuw in de wijngaarden rond Nantes en de Loirestreek (Frankrijk) werd geïntroduceerd. Dit was nodig omdat kort daarvoor een allesverwoestende en uiterst strenge winter de streek had geteisterd. Oorspronkelijk komt de druif, zoals de naam reeds doet vermoeden, uit de Bourgogne. De druif bleek een goede oplossing en produceerde smaakvolle wijnen, waardoor men eigenlijk altijd Melon de Bourgogne is blijven verbouwen. Melon de Bourgogne laat zich goed lenen voor het produceren van licht droge wijnen. Lees meer

Geen producten gevonden...

Synoniemen van Melon de Bourgogne

De druif wordt uitsluitend ingezet voor het produceren van Muscadet wijnen. Deze wijnen bestaan volledig uit Melon de Bourgogne druiven. Om deze reden wordt Melon de Bourgogne ook vaak Muscadet genoemd. Andere synoniemen die je mogelijk weleens de revue heeft horen passeren zijn Melon, Bourgogne Blanche, Gros Blanc, Mourlon of Petit Muscadet.

 

Smaken en impressies van Melon de Bourgogne wijnen

Welke benaming de druif ook krijgt, feit is dat de wijnen die voortkomen uit dit druivenras als uiterst smaakvol bestempeld kunnen worden. Wijn van de Melon de Bourgogne druif is te herkennen aan fruitige smaken en frisse geuren zoals groene appels en citrus. Naast zeer verfrissende impressies kan je ook een ziltige ondertoon herkennen. Dat komt omdat de wijngaarden waar Melon de Bourgogne druiven groeien, beïnvloed worden door de Atlantische Oceaan en het bijbehorende klimaat. Niet voor niets past deze wijn dan ook goed bij zeevruchten en visgerechten, evenals bij wit vlees.

 

Melon de Bourgogne proeven?

Heeft Melon de Bourgogne je interesse gewekt en wil je deze wijn eens proberen? Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij alvast een voorselectie gemaakt. Een voorselectie die bestaat uit alleen maar toppers. Topexemplaren die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen waar men met de grootste zorg Melon de Bourgogne wijn produceert. Kies je voor Desmaakvangoedewijn.nl, dan ben je verzekerd van drie dingen. Om te beginnen is dat een kwalitatief hoogstaande wijn. Daarnaast ben je altijd verzekerd van scherpe prijzen. En bovendien weet je zeker dat je snel kunt gaan genieten. Want vandaag bestellen, is morgen al in huis. Dat wordt genieten!