Bourgogne

Bourgogne is een ingewikkeld en daarom interessant wijngebied… Er zijn tal van classificaties te vinden, het wijngebied is erg versnipperd geraakt en wijnen kunnen het ene jaar werkelijk subliem zijn, terwijl ze het andere jaar nauwelijks behoren tot de middelmaat. Daar zijn verschillende redenen voor, maar hier komen we later op terug. Belangrijk is echter om te weten dat Desmaakvangoedewijn.nl alleen maar toppers van wijnen uit de beste jaren heeft liggen voor u… Zo bent u altijd zeker van een hoogstaande kwaliteit. Lees meer

Geen producten gevonden...

Interessante kenmerken van het Bourgogne wijngebied

Als echte wijnliefhebber bent u vast en zeker geïnteresseerd in de zaken die dit gebied nu juist zo interessant maken. Want het ene jaar zijn de wijnen ronduit teleurstellend, terwijl het andere jaar de oogst en de producties magnifiek zijn… De oorzaak, of liever oorzaken, hiervan kunnen gevonden worden in een aantal zaken. Een eerste belangrijke factor is dat vrijwel alle wijnen uit het Bourgogne gebied monocépage wijnen zijn. Dit zijn wijnen die gemaakt zijn van maar één druivenras uit één jaar. Dat betekent dat bij een slecht jaar de slechte smaken niet gecompenseerd mogen worden met andere druivenrassen of wijnen. Daarnaast is pinot noir een belangrijk en veelgebruikt druivenras in de Bourgogne regio. Dit ras heeft echter een behoorlijke gebruiksaanwijzing als het op klimaatvoorkeur aankomt. De druif loopt namelijk nogal vroeg uit waardoor er veel afhangt van het uitblijven van vorst in het voorjaar. Wat dat betreft is chardonnay een geschikter druivenras. Daarnaast is het bezit van de wijngaarden zeer versnipperd en zijn er veel verschillende wijnboeren die behoren tot dezelfde appellation in de Bourgogne. Daarom kan een appellation veel verschillende wijnboeren omvatten die allemaal hun eigen productietechnieken hebben. De namen van de appellations zijn weliswaar hetzelfde, maar de kwaliteit van de wijnen kan sterk uiteenlopen. Dit is dus mede afhankelijk van de wijnboeren en hun vaardigheden.

 

Bourgogne wijn bestellen? Ga voor het beste!

Natuurlijk kiest u het liefst alleen voor de beste mousserende wijnen uit de Bourgogne. Wij doen dat ook! Daarom zal u bij Desmaakvangoedewijn.nl alleen maar wijnen vinden van premium kwaliteit uit de Bourgogne. Wij weten jaar in jaar uit de mooiste exemplaren Bourgogne wijnen te selecteren, natuurlijk afkomstig van de beste wijnhuizen in de Bourgogne. Alleen die exemplaren krijgen een plek in onze wijnkelders en in onze webshop. Bent u benieuwd naar de smaak hiervan? Bestel dan een fles Bourgogne wijn voor een scherpe prijs… Dan kunt u daar bovendien morgen al van genieten. Want vandaag besteld, betekent morgen thuisbezorgd! Als dat geen feestje wordt… Proost!