Trebbiano wijn

Trebbiano is een witte druivensoort die afkomstig is uit Lombardije, gelegen in het noorden van Italië. Het druivenras staat bekend om z’n licht geparfumeerde wijnen met een prettige frisheid van knisperend fruit en fijne aciditeit. Bij oudere wijnen kunnen ook tonen van honing ontstaan. Trebbiano di Soave wijnen tonen veel gelijkenis met wijnen uit Midden-Italië, ze zijn vol maar prettig qua structuur. Van Trebbiano di Soave druiven worden veel verschillende soorten en varianten geproduceerd. Zo zijn er simpele tafelwijnen, maar ook houtgerijpte versies. Dankzij de goede zuurgraad hebben Trebbiano di Soave wijnen tevens een prima bewaarkracht. Lees meer

Geen producten gevonden...

Synoniemen van Trebbiano di Soave

Trebbiano di Soave wordt ook wel Trebbiano di Lugana genoemd. Dit is het meest voorname en hoogstaande druivenras binnen de familie Trebbiano druiven. Tegenwoordig wordt de druivensoort ook wel aangeduid als de Turbiana. Dit doet men om verwarring met de kwalitatief veel mindere druif Trebbiano di Toscana te voorkomen. Ben je een echte Italië liefhebber? Dan ben je vast weleens bij het Gardameer geweest! Nabij het Gardameer is er een bekende wijnappellatie waar prachtige Laguna Trebbiano di Lugana (DOC) geproduceerd worden.

 

Trebbiano di Soave online bestellen?

Ben je benieuwd naar de smaaksensaties van Trebbiano di Soave? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom heeft Desmaakvangoedewijn.nl de mooiste exemplaren Trebbiano di Soave wijn opgeslagen liggen in hun wijnkelders. Daar worden ze omringd door andere prachtexemplaren van topkwaliteit. Want alleen de beste premium kwaliteitswijnen komen in de wijnkelders van Desmaakvangoedewijn.nl te liggen. Zo ook Trebbiano di Soave wijnen… Alleen echte wijnliefhebbers weten de smaken van onze premium wijnen op waarde te schatten. En al helemaal als zij zich bedenken dat wij onze wijnen aanbieden voor scherpe prijzen met de snelste verzendmethoden. Vandaag besteld, is morgen al genieten.