Lombardije wijn

Lombardije wijn wordt geproduceerd in de gelijknamige regio waaruit veel andere en bekende lekkernijen afkomstig zijn. Lombardije is tevens de grootste leverancier van wijnen in de hoofdstad van deze regio: Milaan. Hierdoor hebben de wijnboeren in Lombardije niet veel moeite om hun wijnen te slijten. Dat leidt vaker dan eens tot inspiratieloze wijnen. Maar door een beetje extra moeite te doen zijn we er bij Desmaakvangoedewijn.nl toch in geslaagd om enkele pareltjes te ontdekken. Het is dan ook niet voor niets dat er vijf DOCG Lombardije wijnen worden geproduceerd in deze regio… Het aanbod van premium kwaliteitswijnen in onze webshop is het resultaat van een intensieve zoektocht. En wij maken het u graag gemakkelijk. Daarom kunt u alleen kiezen uit echte parels van Lombardije wijn… Lees meer

Geen producten gevonden...

Lombardije en de wijnbouw

De wijnbouw in Lombardije heeft een bescheiden rol ten opzichte van de overige producten die in dit gebied worden geproduceerd zoals gorgonzola. Lombardije wijn staat in de schaduw van de invloedrijke en omliggende wijngebieden Veneto, Piemonte en Trentino. Maar ondanks dat heeft Lombardije wijn het toch ver weten te schoppen... Want de wijnen van de DOCG appellaties zijn van bijzonder goede en hoogstaande kwaliteit. De bekendste wijnappellaties met de hoogste classificatie (DOCG) uit Lombardije zijn DOCG Valtellina Superiore en DOCG Franciacorta. En wat betreft mousserende wijnen is de bekendste zonder twijfel DOCG Oltrepò Pavese Metodo Classico!

 

De bekendste mousserende Lombardije wijn: DOCG Oltrepò Pavese metodo classico

Deze mousserende en kwalitatief hoogstaande mousserende wijn wordt gemaakt volgens de “méthode traditionelle”. In 2007 is de Oltrepò Pavese metodo classico tot DOCG bekroond. Druivenrassen die mogen worden gebruikt zijn pinot nero (minstens 70%), chardonnay (maximaal 30%), pinot grigio en pinot blanco. De combinatie van deze druiven laat zich omtoveren tot een eersteklas schuimwijn met betoverende klasse. Een perfecte wijn om een toost mee uit te brengen of een geslaagde avond mee in te luiden!


Lombardije wijn kopen? Ga voor de beste kwaliteit en de scherpste prijzen

Zoekt u een bijzondere en kwalitatief hoogstaande (mousserende) wijn uit Lombardije? Desmaakvangoedewijn.nl heeft contacten met de beste wijnhuizen uit Lombardije en heeft daarom regelmatig prachtige flessen in hun wijnkelders liggen. Het zijn wijnen die u alleen maar opent wanneer u écht iets heeft te vieren, of wanneer u écht eens wilt genieten. Uitsluitend dit soort wijnen bieden wij aan in onze webshop. Dat doen wij bovendien tegen de scherpste prijzen. En daar geniet u binnen de kortste keren van. Want vandaag besteld is morgen in huis.