Grenache

Fruitig, veel body en hoog in de alcohol. Dat is precies wat u verwacht van dessertwijnen en daarom is grenache een perfect druivenras om dessertwijn mee te produceren. En waarschijnlijk drinkt u als wijnliefhebber vaker grenache wijn dan u denkt... Want welke wijn u ook drinkt, het is aannemelijk dat grenache daar dee; van uitmaakt. Weliswaar als onderdeel van een blend, maar toch… In Spanje is het niet voor niets de op twee na meest aangeplante druivensoort. Toch is grenache in Frankrijk nóg groter. Dat verbaast ons eigenlijk niets, want grenache biedt een bijzonder bouquet aan aroma’s en verfijnde smaken. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Maury Grenat AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rivesaltes Ambré AC
Artikelcode 2543801000057
€13,50
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rivesaltes Ambré AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Grenache is een internationaal befaamd druivenras

Grenache heeft wereldwijd een groot aandeel in de totale productie van wijnen. In Spanje geniet grenache, of garnacha zoals de druiven hier worden genoemd, een grote populariteit. Maar ook buiten Spanje heeft grenache een grote achterban. In Frankrijk doet de druif het zelfs nog beter qua producties. Hier geeft de druif wijnen met Mediterrane, aangename en soepele tonen. Toch worden de zachte tonen van de wijnen voornamelijk gebruikt in blends met meer krachtige druivensoorten zoals syrah en mourvèdre. In deze blends worden elkaars tekortkomingen aangevuld, zodat u als wijnliefhebber kan genieten van het beste van iedere druivenras.

 

Kenmerken van Grenache

Grenache druiven hebben de neiging om nogal enthousiast te groeien. Daar ligt dan ook direct een uitdaging voor de wijnboeren, want goed en tijdelijk snoeien is essentieel om de aroma’s kracht mee te geven. Bovendien zijn de druiven gebaat bij een lange rijpingsperiode. Dit zorgt ervoor dat de druiven hoog in de suikers zitten en de alcoholpercentages van grenache wijnen bovengemiddeld zijn. Een perfecte druivensoort voor een dessertwijn dus! Aroma’s die u proeft bij het nuttigen van een glas grenache wijn zijn die van peper, framboos, venkel en aardbei en kennen ondertonen van laurier, leer en zoethout. Bijzonder lekker!

 

Grenache wijn kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Bent u nieuwsgierig geworden naar grenache? Dat kunnen wij ons voorstellen. Daarom bieden wij grenache wijnen van premium kwaliteit aan tegen scherpe prijzen. Wij laten u kennismaken met kwalitatief hoogstaande wijnen voor relatief lage prijzen. Dat komt door onze contacten met wijnhuizen overal ter wereld. Bovendien bent u er zeker van dat u deze wijn snel kunt gaan proeven… Want vandaag bestellen is morgen al in huis. Proost!