Amerikaanse wijn

Amerikaanse wijn is voor 90% afkomstig uit Californië, de staat waar de zon ten overvloede schijnt en waar druiven het best gedijen. Toch staan er in het Noordoosten en het Noordwesten van Amerika ook enkele wijngaarden aangeplant. In beide wijngebieden heerst er een koeler klimaat dan in Californië. En zoals u weet is in Amerika alles groot, groter en grootst. Zo ook de Amerikaanse wijnen en dan met name de producties waarin deze worden uitgebracht. Wist u dat Amerika een wereldwijde 4e plek inneemt als het gaat om aantallen en producties? Dat is gigantisch! In het land staan zo’n 228000 hectare wijngaarden aangeplant. Lees meer

Buena Vista Winery
Buena Vista North Coast Pinot Noir
€19,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Zinfandel
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Sauvignon blanc
€20,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Chardonnay
€20,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Buena Vista Winery
Buena Vista North Coast Chardonnay
€19,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

De beginselen van Amerikaanse wijn

De basis voor Amerikaanse wijn is gelegd in Mexico omstreeks de 16e eeuw door de toenmalige Spaanse kolonisten. Uiteindelijk legden zij, samen met andere Europese immigranten, in 1779 de eerste wijngaarden aan in Californië. Ze moesten wel, want er moest ergens geld aan verdiend worden… Dat gebeurde namelijk niet met het Californische goud wat ze in de grond zouden vinden en wat hen was beloofd in Europa. Een aantal desillusies armer en vele ervaringen rijker besloten zij te doen waar ze in Europa al ervaring mee hadden: het aanplanten van wijngaarden en het produceren van wijn. Amerikaanse wijn vanaf dat moment! Vele jaren later, in 1965, zag men in dat de kwaliteit van de Amerikaanse wijnen die ze tot dan toe produceerden niet voldoende was om op internationaal niveau mee te komen. Daartoe legden specialisten zich toe op Franse druivenrassen en vinificatietechnieken. Zo werden de wijnen gerijpt op Franse eikenhouten vaten en besteedde men veel zorg aan de vinificatie van de wijnen. Met veel succes! Want er werden diverse prijswinnende Amerikaanse wijnen geproduceerd en Californië werd wereldwijd op de kaart gezet als wijnregio. 

 

Amerikaanse wijnen van topkwaliteit bestellen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Amerikaanse wijnen zijn voornamelijk onder de aandacht gekomen door de kwalitatief hoogstaande California wine. Hier gedijen de druiven onder ideale omstandigheden en dat levert veel parels van wijnen op. En natuurlijk hebben wij van Desmaakvangoedewijn.nl deze parels stuk voor stuk uit stuk over laten komen naar ons kikkerlandje. Het zijn wijnen die weliswaar in Amerika gemaakt zijn, maar buitengewoon geschikt zijn voor de smaken die wij als Nederlanders prefereren. Deze Amerikaanse wijnen bieden wij aan voor de scherpste prijzen en worden binnen no-time verzonden zodat u daar snel van kan genieten. Echt genieten van een goede Amerikaanse wijn begint bij Desmaakvangoedewijn.nl.