Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Francis Ford Coppola, Diamond Zinfandel

Francis Ford Coppola, Diamond Zinfandel

€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Rode wijn met de typerende kenmerken voor de Zinfandel druif. De geur geeft mooie aroma’s van framboos en kers, maar ook wat vanille en een beetje peper. In de mond is het een zachte en toch wat soepele wijn met intense smaken van wat ingedikt fruit, peper en wat romig. Mooi rijp en licht kruidig.

Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Bestel 1 voor €22,00 per fles
  • Bestel 6 voor €20,95 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Francis Ford Coppola

Wat doe je als beroemdheid met een passie voor wijn? Juist, je eigen wijnhuis aankopen! Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. En kocht dan ook een wijnbedrijf in het befaamde wijngebied Napa Valley in Californië, USA.

 

Californische wijnen

Meer dan enige andere Amerikaanse staat is Californië hét wijngebied van de Verenigde Staten. De eerste wijngaard werd aangelegd door een monnik bij een pas opgerichte missiepost. Tijdens de Gold Rush kwamen er Fransen, Italianen, Duitsers en Engelsen naar deze ‘Golden State’. De immigranten brachten veel, vooral Franse druivenrassen mee naar Californië, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Pinot Noir. Deze druivenrassen bleken goed bestand te zijn tegen de hoge temperaturen. 

 

Gunstige invloed van de Pacific

De invloed van de Pacific, met zijn koude golfstroom, speelt een belangrijke rol in de wijnbouw in Californië. In de door de krachtige zeewind koelere dalen hebben de druivenstokken het goed. In de streken die grenzen aan San Francisco Bay, zoals Sonoma, Carneros en Napa Valley, komt daar nog de koele ochtendmist bij. Dicht bij de baai gedijen Pinot Noir en Chardonnay. Diep in Napa Valley, verder van de baai af, is het wat warmer. Daar gedijt juist de Cabernet Sauvignon heel goed.

Wijnsoort Rode wijn
Land USA
Wijnregio Californië
Druivensoort Zinfandel
Oogstjaar 2021
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 13,5% vol.
Serveersuggesties Past mooi bij stevige vleesgerechten, denk aan pepersteak, kruidig lamsvlees of bij de barbecue.
Proefnotities Rode wijn met de typerende kenmerken voor de Zinfandel druif. De geur geeft mooie aroma’s van framboos en kers, maar ook wat vanille en een beetje peper. In de mond is het een zachte en toch wat soepele wijn met intense smaken van wat ingedikt fruit, pepe
Wijnhuis Francis Ford Coppola
Bewaarpotentieel 3-5 jaar
Vat rijping 10 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten