Malvasia

Malvasia is niet per definitie een druivenras te noemen maar betreft in principe een druivenfamilie. Een druivenfamilie die behoorlijk ingewikkeld in elkaar zit en bijzonder veel variëteiten kent. Malvasia druiven zijn namelijk geschikt om zowel witte als rode wijn mee te produceren. Dat doet echter niets af aan de smaak van de wijn. Op vele plekken in de wereld is malvasia wijn erg populair en is dan ook niet voor niets het meest aangeplante druivenras van Italië.Lees meer

Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Malvasia Bianco del Salento IGP
€8,20 Prijs bij afname van 6 flessen
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Bianco IGP
€6,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Fris Wit & Rosé
Artikelcode WP190002
€50,95
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Fris Wit & Rosé
€50,95
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Italië: Puglia rood & wit
Artikelcode WP190001
€52,65
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Italië: Puglia rood & wit
€52,65
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Varvaglione
Artikelcode WP190004
€63,30
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Varvaglione
€63,30
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 18 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

De vele gedaantes van malvasia wijn

Malvasia komt voor in vele gedaantes. Zo is er witte malvasia wijn en rode malvasia wijn, maar kunnen deze bovendien nog variëren van droog tot halfzoet en zelfs zeer zoet. Ook zijn er zowel stille als schuimwijnen die gemaakt worden van de malvasia. Gelukkig, of misschien jammer genoeg, hoeft u niet hoogstpersoonlijk alle wijnhuizen af te speuren naar de beste malvasia wijnen… Want dat hebben wij voor u gedaan. Bij Desmaakvangoedewijn.nl vindt u uitsluitend flessen malvasia wijn van topkwaliteit die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen in Italië.

 

Karakteristieken malvasia

Zoals u weet is malvasia in verschillen varianten verkrijgbaar en vanzelfsprekend verschillen de smaken per wijnsoort. Als het om witte wijn gaat, dan kent malvasia echter een vrij neutrale smaak maar wel met een krachtige, volle en zoetachtige body. Witte zoete wijn van de malvasia druif kan overigens gemakkelijk 15 jaar bewaard worden. En in die 15 jaar bereid u vast een zeker wel eens een exclusief dessert in uw keuken… Vergeet dan zeker niet om die zoete malvasia uit uw wijnkelders te halen! Zoete malvasia laat zich namelijk perfect combineren met desserts. Heeft u een droge malvasia wijn in uw wijnkelders liggen? Maak deze fles dan open als u heerlijk chique aan het dineren bent en daarbij geniet van vis, pasta of gevogelte. Of natuurlijk voordat u aan de maaltijd begint. Droge malvasia wijn is namelijk ook heerlijk als aperitief.

 

Witte malvasia wijn kopen van de allerbeste kwaliteit?

Bedenkt u zich dan eens een aantal zaken. Heeft u er best een aantal extra euro’s voor over om een kwalitatief hoogstaande malvasia in huis te hebben? Zo ja, dan bent u bij Desmaakvangoedewijn.nl op de juiste plek. Wij verkopen namelijk alleen maar malvasia wijnen van premium kwaliteit, maar dan wel tegen de scherpste tarieven. U betaalt nooit teveel voor een goede fles wijn. En bovendien verzenden wij razendsnel. Zo weet u altijd zeker dat u die geliefde fles wijn op tijd in huis hebt. Proost en geniet!