Malvasia wijn

Malvasia is niet per definitie een druivenras te noemen maar betreft in principe een druivenfamilie. Een druivenfamilie die behoorlijk ingewikkeld in elkaar zit en bijzonder veel variëteiten kent. Malvasia druiven zijn namelijk geschikt om zowel witte als rode wijn mee te produceren. Dat doet echter niets af aan de smaak van de wijn. Op vele plekken in de wereld is Malvasia wijn erg populair en is dan ook niet voor niets het meest aangeplante druivenras van Italië. Lees meer

Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Bianco IGP
€7,40 Prijs bij afname van 6 flessen
populaire keuze
Varvaglione, Vigne e Vini Varvaglione, 12 e Mezzo Malvasia Bianco del Salento IGP
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Malvasia Bianco del Salento IGP
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen

De vele gedaantes van malvasia wijn

Malvasia komt voor in vele gedaantes. Zo is er witte Malvasia wijn en rode Malvasia wijn, maar kunnen deze bovendien nog variëren van droog tot halfzoet en zelfs zeer zoet. Ook zijn er zowel stille als schuimwijnen die gemaakt worden van de Malvasia. Gelukkig, of misschien jammer genoeg, hoef je niet hoogstpersoonlijk alle wijnhuizen af te speuren naar de beste Malvasia wijnen… Want dat hebben wij voor je gedaan. Bij Desmaakvangoedewijn.nl vind je uitsluitend flessen Malvasia wijn van topkwaliteit die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen in Italië.

 

Karakteristieken Malvasia

Zoals je weet is Malvasia in verschillen varianten verkrijgbaar en vanzelfsprekend verschillen de smaken per wijnsoort. Als het om witte wijn gaat, dan kent Malvasia echter een vrij neutrale smaak maar wel met een krachtige, volle en zoetachtige body. Witte zoete wijn van de Malvasia druif kan overigens gemakkelijk 15 jaar bewaard worden. En in die 15 jaar bereid je vast een zeker wel eens een exclusief dessert in de keuken… Vergeet dan zeker niet om die zoete Malvasia uit de wijnkelders te halen! Zoete Malvasia laat zich namelijk perfect combineren met desserts. Heb je een droge Malvasia wijn in je wijnkelder liggen? Maak deze fles dan open als je heerlijk chique aan het dineren bent en daarbij geniet van vis, pasta of gevogelte. Of natuurlijk voordat je aan de maaltijd begint. Droge Malvasia wijn is namelijk ook heerlijk als aperitief.

 

Witte Malvasia wijn kopen van de allerbeste kwaliteit?

Bedenk je zich dan eens een aantal zaken. Heb je er best een aantal extra euro’s voor over om een kwalitatief hoogstaande Malvasia in huis te hebben? Zo ja, dan bent je bij Desmaakvangoedewijn.nl op de juiste plek. Wij verkopen namelijk alleen maar Malvasia wijnen van premium kwaliteit, maar dan wel tegen de scherpste tarieven. Je betaalt nooit teveel voor een goede fles wijn. En bovendien verzenden wij razendsnel. Zo weet je altijd zeker dat je die geliefde fles wijn op tijd in huis hebt. Proost en geniet!