Chianti wijn

Chianti wijn wordt geproduceerd in de Toscane, Italië. Tussen de glooiende wijngaarden en de idyllische dorpen in Toscane bevinden zich enkele pareltjes van wijnhuizen die schitterende wijnen weten te vervaardigen. De bekendste en meest begeerde wijn van Toscane is DOCG Chianti Classico. Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl de mooiste en meest smaakvolle wijnen uit deze regio voor jou weten te selecteren. Lees meer

Barone Ricasoli
Ricasoli Chianti DOCG 'Barone Risacoli'
Artikelcode 12515
€12,65
Barone Ricasoli
Ricasoli Chianti DOCG 'Barone Risacoli'
€12,65 Prijs bij afname van 6 flessen

Kenmerken van Chianti wijnen

Chianti wijnen kennen geuren waarin zachte houttonen voorkomen en bevatten kruiden en specerijen. Jongere wijnen zijn stevig, hebben krachtige kruiden en zitten boordevol tannines. Maar de wijnen kunnen ook voor langere tijd bewaard worden. Heb je geduld gehad? Dan kan je zachte en fluwelige wijnen verwachten die perfect in harmonie zijn. De mate waarin dergelijke aroma’s zich vertegenwoordigen is natuurlijk mede afhankelijk van de hoogtes waarop de druiven staan aangeplant. Dit is bepalend voor het type en de stijl van de wijn. Daarnaast is ook het gebruikte druivenras vanzelfsprekend van uitermate groot belang. In de regio Chianti wordt over het algemeen het meest gebruik gemaakt van Sangiovese druiven. De druiven staan in heel Italië aangeplant, maar zijn van de beste kwaliteit in Toscane.

 

Geografische ligging Chianti DOCG

Het wijngebied waar DOCG Chianti geproduceerd mag worden, strekt zich uit ten zuiden van Florence. De bekendste hiervan is de DOCG Chianti Classico. Zowel qua oppervlakte als qua kwaliteit vormt deze wijnapellatie de kern van het grote Chianti gebied.

 

Chianti wijn of echte toppers van Chianti wijn bestellen?

Desmaakvangoedewijn.nl heeft alleen maar toppers van wijnen in haar wijnkelders liggen. Zo ook de mooiste en meest smaakvolle wijnen uit Chianti. En natuurlijk hangt daar altijd een prijskaartje aan… Maar als je ‘m dan toch besluit te kopen, waarom dan niet tegen een scherpe prijs? Mede daarom kiest onze trouwe achterban voor de Desmaakvangoedewijn.nl. Bovendien bezorgen wij jouw wijn ook nog eens razendsnel... Want vandaag bestellen, is morgen al genieten van een heerlijk glas Chianti wijn.