Grenache wijn

Grenache is een druivensoort waarvan de precieze herkomst niet bekend is. Wel groeit de druif overal rondom het Middellandse Zeegebied, waaronder in Frankrijk. Met name in het Rhône-gebied maakt het druivenras veelvuldig onderdeel uit van de wijngaarden. Maar zolang er maar een overdaad aan zon is, is de Grenache meer dan tevreden. Derhalve is Grenache in landen als Australië, Italië en Noord-Afrika ook een veel aangeplant druivenras. De druif wordt gekenmerkt door een dunne schil met weinig pigment en is daarom zeer geschikt voor het maken van goede rosé wijnen. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Authentique AC
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Lieu dit Narassa IGP
€16,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, Coté Sud VdP
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Sud VdP
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cuvée Léa AC
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Aroma’s van Grenache wijnen

Als u houdt van volle en fruitige rosé wijnen met een bijna zoetige afdronk, dan zal je de smaak van Grenache wijnen zeker waarderen. Bramen, kersen, vijgen, cacao, koffie en lichte pepertjes zijn stuk voor stuk te herkennen in de aroma’s van de wijn. Gezamenlijk zorgen ze voor frisse en sappige wijnen met een droge afdronk. Grenache wijn bevat over het algemeen weinig zuren waardoor dit druivenras zich niet goed laat lenen om te bewaren. Al zal je dat nog weinig uit kunnen maken zodra je een Grenache wijn geproefd hebt. Dergelijke flessen wílt je niet eens bewaren… Daar komt nog eens bij dat Desmaakvangoedewijn.nl uitsluitend Grenache wijnen van de hoogste kwaliteit in haar wijnkelders heeft liggen… Afkomstig van de beste en meest gewaardeerde wijnhuizen die er bestaan. Kan je de smaak van een echt goede wijn nog herinneren? Bestellen bij Desmaakvangoedewijn.nl zal je aangenaam verrassen. 

 

Grenache kent ook een gris variant

Steeds meer interessante wijnen hebben een benaming die eindigt op gris. Zo ook Grenache… Grenache gris is een zeldzame variant van de Grenache. Dat wil overigens niet zeggen dat druivenrassen die eindigen op blanc of noir niet interessant zijn. Maar wat betekent deze gris toevoeging nu eigenlijk? Gris druiven lijken genetisch zeer sterk op het familielid eindigend op blanc of noir, maar hebben een dieper gekleurde schil, welke neigt naar roze. Hierdoor zijn de wijnen die ze produceren dus ook vaak donkerder van kleur en kennen ze diepere aroma’s.

 

Grenache wijn van premium kwaliteit wijn?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Grenache wijnen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Daarom bieden wij topklasse Grenache wijnen aan voor de scherpste prijzen. Kwalitatief hoogstaande wijnen zijn bij ons voor een relatief lage prijs beschikbaar. Bovendien ben je ervan verzekerd dat je deze wijnen snel kan gaan proeven… Want vandaag bestellen is morgen al in huis. Proost!