Vermentino wijn

Vermentino is een witte druivensoort die z’n roots in Ligurië heeft liggen. Het is hier tevens de meest aangeplante druivensoort. Vermentino is dan ook vertegenwoordigd in ieder van de zes wijnappellaties die deze regio heeft. Vermentino is tevens bekend in Piemonte, maar daar wordt ze Favorita genoemd. De wijn is op zowel kwalitatief als aromatisch gebied een topper en heeft zowel frisse als fruitige tonen in zich, staat bekend om z’n prettige citrussen en heeft van zichzelf voldoende aroma’s om een houtlagering over te slaan. Hierdoor blijft de intrinsieke frisheid, die de wijn van nature heeft, goed bewaard. Lees meer

Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Delicate Blanc'
€10,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, Coté Est VdP
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Est VdP
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Blanc IGP
Artikelcode 238404
€6,50
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Blanc IGP
€6,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Vermentino wijnen met DOCG-status

Dat Vermentino veel potentie heeft, blijkt uit het feit dat de druif wordt gebruikt voor wijnen met een DOCG-status. In het noordoosten van het groene eiland Sardinië, in de kleine provincie Olbia-Temio, worden namelijk bijzondere wijnen met de druif geproduceerd. Deze wijn is tevens de beroemdste wijn die gemaakt is van de Vermentino druif. DOCG  Vermentino di Gallura is een droge witte wijn en geniet de hoogste status binnen Italië. Deze werd in 1996 uitgereikt en daarmee is het tevens de enigste met DOCG bekroonde wijnappellatie die Sardinië kent.

 
Smaken en aroma’s Vermentino

Vermentino wijn kan erg goed op jonge leeftijd gedronken worden, maar heeft ook een enorme bewaarkracht. De wijnen veranderen na verloop van jaren in stevige wijnen met veel rijpere tonen. Sterke aroma’s die in Vermentino wijn aanwezig zijn, zijn die van limoen, noten en frisse levendige zuren. Verse vis, gebakken of vanuit de oven, past erg goed bij deze kwalitatieve witte wijn. Niet voor niets is de wijn zeer populair op het, door zee omringde, eiland Sardinië.

 

Vermentino wijn kopen?

Zoek je een bijzondere Vermentino wijn? Een wijn die je pas opent als je écht iets te vieren hebt? Of wanneer je echt eens goed wilt gaan genieten? Dan is een goed en verfrissend glas Vermentino zeker een aanrader! Desmaakvangoedewijn.nl heeft dan precies hetgeen je zoekt! Onze wijnkelders zijn gevuld met uitsluitend wijnen van premium kwaliteit, afkomstig uit de beste wijnhuizen ter wereld. Ook Vermentino wijnen hebben hun weg gevonden naar onze wijnkelders. En binnenkort misschien wel naar die van jou. Want Vermentino wijn koop je bij ons voor scherpe prijzen. Bovendien verzenden wij snel en heb je de volgende dag al een fles Vermentino in uw wijnkelder liggen. Nou ja, niet te lang natuurlijk… Want het wordt echt genieten geblazen zodra je die fles opent. Salute!