Macabeo wijn

Macabeo is een wit druivenras dat overwegend gebruikt wordt voor mousserende wijnen, maar ook voor stille wijnen. In heel noordelijk Spanje wordt Macabeo verbouwd en hier vormt het een belangrijke toevoeging aan de kwalitatief hoogstaande cava’s uit dit gebied. Samen met Xarel-lo en Parellada is het de enige druivensoort die toegevoegd mag worden aan cava. Wanneer het gaat om cava’s die buiten Catalonië geproduceerd worden, bestaan deze zelfs voor 100% uit Macabeo. Als het op stille wijnen aankomt, is de Macabeo druif een belangrijke leverancier van Rioja en Navarra wijnen. Lees meer

Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 €9,49
nieuw
13%korting
korting
Bodegas y Viñedos Tobelos Tobelos Blanco DOC Rioja
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 €9,49 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres blanco Rioja DOC
€6,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Spaanse Champagne gemaakt van Macabeo

Macabeo druiven staan voornamelijk aangeplant voor de productie van cava wijnen. Van origine wordt de mousserende cava wijn gemaakt op basis van de drie druivenrassen Macabeo, Xarel-lo en Parellada, waarbij Macabeo zorgt voor het frisse en fruitige karakter. De druivensoort dient dan ook vroeg in het seizoen geoogst te worden zodat het frisse karakter het best benadrukt wordt. In de gebieden buiten Catalonië, waar men cava’s maakt op basis van 100% Macabeo, zijn frisse en citrusachtige expressies met bloemige ondertonen volop aanwezig. Bij deze cava’s is de Macabeo druif prettig aanwezig en geven ze een bepaalde droogheid en fruitigheid tegelijk. De sprankelende bubbels en heerlijke smaken maken dit tot een perfecte wijn voor ieder feestelijk moment.

 

Oorsprong van Macabeo

In het Spaanse Rioja wordt Macabeo ook wel Viura genoemd. Spanje is ook het land waar de Macabeo het meest staat aangeplant… De druif staat overigens ook in geringe hoeveelheden in Frankrijk aangeplant, voornamelijk in de Roussillon, de Languedoc, de Provence en de zuidelijke Rhône. En zoekt je Macabeo wijn op een Franse menukaart? De Fransen noemen Macabeo ook wel Macabeu. 

 

Treffende combinaties met Macabeo

Heb je iets te vieren? Wil je een bijzondere gelegenheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Kies dan voor cava van de Macabeo druif. Het is een perfecte wijn als aperitief, maar smaakt ook verrassend lekker bij gerookte vlees- en visgerechten. En natuurlijk is de bekende combinatie van mousserende wijnen met oesters ook bij Macabeo wijnen van toepassing. 

 

Macabeo kopen van luxe kwaliteit? Kies voor Desmaakvangoedewijn.nl

Denk je erover om Macabeo wijn te kiezen voor het vieren van een heuglijke gebeurtenis? Dan is kiezen voor een mooi exemplaar van Desmaakvangoedewijn.nl een perfecte keuze. Bij ons bent je namelijk altijd verzekerd van drie zaken… Ten eerste bieden wij uitsluitend wijnen aan die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen ter wereld. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit premium wijnen van de beste kwaliteit. Daarnaast bent je zeker van scherpe prijzen omdat wij direct inkopen van wijnhuizen waarmee wij goede contacten onderhouden. Tenslotte bent je bij ons zeker van een snelle verzending. Vandaag bestellen betekent morgen al genieten!