Monastrell wijn

De Monastrell is van oorsprong een Catalaanse druivensoort die in het Frans ook wel Mourvèdre wordt genoemd. De wijn die wordt geproduceerd uit deze druiven heeft een ruige en volle smaak met aardse karakters en fruitige smaken. Monastrell wijn bevat bovendien veel tannines en kent ook een kruidige geur. Murcia, gelegen in het zuidoosten van Spanje, is een van de voornaamste regio’s waar de wijngaarden vol staan met dit druivenras. Voor een optimale smaak dient Monastrell eigenlijk alcoholpercentages te behalen die hoger dan 13% liggen... Zo niet, dan is de wijn smakeloos en niet geschikt voor consumptie. Houdt dit dus in de gaten! Lees meer

Biologisch
Bodegas Barahonda Barahonda, Organic Barrica Monastrell-Syrah
Bodegas Barahonda
Barahonda, Organic Barrica Monastrell-Syrah
€11,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Biologisch
Bodegas Barahonda Barahonda, Organic Monastrell-Merlot
Bodegas Barahonda
Barahonda, Organic Monastrell-Merlot
€8,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Barahonda
Barahonda, Crianza Yecla DO
Artikelcode 343005
€11,95
Biologisch
Bodegas Barahonda Barahonda, Crianza Yecla DO
Bodegas Barahonda
Barahonda, Crianza Yecla DO
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Monastrell wijnen zijn wijnen om in de gaten te houden

Monastrell druiven doen het uitermate goed in warme en zonovergoten gebieden, maar hebben ook veel vocht nodig om perfect rijp te kunnen worden. Deze rijping vindt echter pas laat in het seizoen plaats. Daar hebben Monastrell wijnen hun diep donkerrode kleur en volle smaken dan ook aan te danken. Naast elegante rode wijnen, kunnen er ook sprankelende en lichtroze cava’s gemaakt worden van dit druivenras. De druiven zich zelfs goed lenen voor het produceren van zoete wijn. Vooral in de gebieden Valencia, Jumilla, Alicante en Murcia is Monastrell een zeer populaire druivensoort.

Z’n rode wijnen zijn echte winners te noemen. Ze zijn in de eerste plaats goed te verbouwen, zijn niet gevoelig voor ziektes, hebben ook nog eens een goede tannine verhouding en smaken bovenal fantastisch! En ondanks het feit dat Monastrell wijnen tegenwoordig tot de beste van Spanje behoren, is de prijs-kwaliteitverhouding uitermate goed. De wijn wordt inmiddels door een breed publiek nauwlettend in de gaten gehouden en heeft de potentie om écht populair te gaan worden.

 

Smaakbelevingen van Monastrell wijnen

Monastrell wijnen hebben veel rood en zwart fruit in zich, waaronder zwarte bessen, bramen, jam-aroma’s en kersen. Typische geuren die bij Monastrell wijnen passen zijn; geroosterd vlees, tabak, koffie en oregano. Maar ook om een zekere, doch prettige, “boerderijlucht” kan je echt niet heen. Al deze stevigheid zorgt ervoor dat Monastrell wijn zich goed laat combineren met volle, rijke en vettige gerechten. Serveer je paddenstoelen, lamsrack, eend of worstjes? Dan is Monastrell hierbij een perfect passende wijn.

 

Monastrell wijn bestellen? Kies voor kwaliteit!

Ben je benieuwd geworden naar deze wijn? Wees er dan wel zeker van dat deze afkomstig is uit de beste Spaanse wijnhuizen en voor de scherpste prijs bij je thuisbezorgd wordt… Die zekerheid bieden we bij Desmaakvangoedewijn.nl. Want al onze premium kwaliteitswijnen die je vandaag bestelt, zijn de volgende dag al in huis. Stuk voor stuk voor scherpe prijzen. Proost!

Wat is Monastrell?

Monastrell is een blauwe druivensoort afkomstig uit Spanje.

Waar smaakt Monastrell naar?

Monastrell wijn is een donkerrode aromatische wijn en heeft een ruige en volle smaak met aardse karakters en fruitige smaken.

Bij welk gerecht past Monastrell wijn?

De stevigheid van de Monastrell wijn smaakt goed bij volle, rijke en vettige gerechten, zoals: paddenstoelen, lamsrack of wild.

Wat is de serveertemperatuur van Monastrell?

Wij raden aan Monastrell wijn te serveren bij een temperatuur van 16-18 °C