Lugana

Lugana DOC is een wijnappellatie in de regio’s Lombardije en Veneto, gelegen in de Italiaanse provincie Brescia en strekt zich uit aan de onderkant van het Gardameer. Sinds het begin van dit millennium is deze wijnappellatie sterk aan populariteit toegenomen en is het tevens beloond met een DOC-status. De wijnappellatie staat enkel de productie van witte wijnen toe die voor 90% uit Trebbiano di Soave bestaan. De overige 10% mag aangevuld worden met andere wijnen uit de regio. Lugana DOC behoort tot de grootste wijnappellatie van Lombardije. Lees meer

Geen producten gevonden...

Kenmerken en ligging van de Lugana DOC

De wijngaarden van DOC Lugana strekken zich uit ten zuiden van het Gardameer, van het dorpje Desenzano tot aan Peschiera. Hier zijn de gronden voorzien van een kleiachtige structuur en is er veel kalk aanwezig. Daar gedijen de druiven in perfecte condities voor het afleveren van prachtige exemplaren wijn. De invloed van de bodem, en dan met name de minerale zouten die zich hierin bevinden, zijn van duidelijke invloed op de aroma’s. Vroeger werd in deze regio een lange houtlagering veelal gezien als een kwaliteitskenmerk. En ongeacht of dit nu terecht of onterecht was begon men zich in Lugana bewust te worden van het potentieel van wijnen zonder houtlagering. Hierdoor ontstonden sappige en frisse wijnen met een smeuïg hoge aciditeit. Deze potentie groeide uit tot waardering in zowel binnen- als buitenland en uiteindelijk de DOC-status. Lugana DOC was voortaan een nieuwe wijnappellatie in Italië! Wit fruit en bloemige aroma’s zorgen voor prettige structuren waarbij het verassende en delicate zuurtje in de afdronk zorgt voor een complexe witte wijn. Een witte wijn die overigens niet zo Italiaans aandoet. Het maakt Lugana DOC tot een bijzondere appellatie met prachtige wijnen.

 

Feiten over de appellatie DOC Lugana

Wijnen die het label Lugana DOC mogen dragen, dienen te voldoen aan een aantal kenmerken. Zo mogen er enkel witte wijnen met de classificatie Lugana DOC worden geproduceerd en dient de opbrengst minder te zijn dan 125 hectoliter per aangeplante hectare druiven. Bovendien moet het alcoholpercentage minstens 11% bedragen.

 

De heerlijke smaak van DOC Lugana zelf ervaren?

Desmaakvangoedewijn.nl heeft alleen de beste DOC Lugana wijnen voor jou geselecteerd. Deze zijn rechtstreeks afkomstig uit de beste wijnhuizen binnen deze wijnappellatie. Hierdoor weet je zeker dat je een kwalitatief en hoogstaande wijn in huis haalt. Daarnaast ben je bij Desmaakvangoedewijn.nl verzekerd van een scherpe prijs én een razendsnelle verzending. Want vandaag bestellen, is morgen al genieten van een heerlijk glas DOC Lugana wijn.