Veuve Champagne

Veuve champagne, officieel genaamd Veuve Clicquot, is een zeer populaire champagnesoort. Na Moët en Chandon is het zelfs de meest gedronken champagnesoort ter wereld. Veuve champagne is te herkennen aan de geeloranje gekleurde etiketten. Het is een luxe variant op de meer bekende genoemde champagnes. Maar dat levert wel een bijzonder bouquet aan smaken op met groene appel en mooie mineralen. Veuve champagne is bovendien een champagnesoort die lang blijft bubbelen in uw flûte. En natuurlijk geeft dat een extra stijlvol karakter. Lees meer

Geen producten gevonden...

Veuve champagne is voor de echte fijnproever

Bent u een echte fijnproever? Houdt u van écht goede mousserende wijnen waarbij u telkens weer versteld staat van het bijzondere bouquet aan smaken en tonen? Dan is Veuve champagne echt iets voor u. Het is een champagne in een wat duurdere prijsklasse, maar daar is alle reden voor… Dat begint al bij de fles, welke duidelijk herkenbaar is aan het geeloranje gekleurde etiket. De wijn heeft overigens letterlijk een gouden randje. Een mooi detail waar, na het proeven van de smaken, dan ook alle reden voor is. Veuve champagne is een volle wijn met een stevige structuur. Het bouquet is complex zoals een verfijnde mousse, kent een frisdroge afdronk en heeft ook nog eens een feestelijke kleur. Een echte gangmaker!

 

Geschiedenis van Veuve champagne

De naam van het champagnehuis Veuve Clicquot is vernoemd naar de vroegere eigenaresse. Het was madame Clicquot die hier in 1805 de dagelijkse leiding overnam. Ze was toen slechts 27 jaar oud, maar werd toen al weduwe. Daarom werd ze ook wel “mevrouw de weduwe” genoemd. En daar is uiteindelijk de wijn dan ook naar vernoemd. Veuve betekent in het Frans weduwe. Samen met haar familienaam bleek dit de geboorte van een van de meest succesvolle champagnes die ooit bestaan heeft… En nog steeds bestaat! Al snel werd madame Clicquot overigens “la grande dame de la Champagne” genoemd. Een slok van de enige echte Veuve champagne en ook u weet waarom!

 

Veuve champagne kopen van premium kwaliteit voor de beste prijs

Desmaakvangoedewijn.nl weet, net zoals u, wat écht genieten is van wijn... U vindt dan ook geen alledaagse wijnen in ons assortiment, maar alleen maar premium kwaliteitswijnen. Om deze reden hebben wij dan ook de enige echte Veuve champagne over laten komen uit Frankrijk. Een mousserende wijn waarvan u een glas nuttigt als u écht iets te vieren heeft of eens in het bijzonder wilt genieten. Desmaakvangoedewijn.nl zoekt voor u de echte parels op, keer op keer. Deze prachtexemplaren kunnen wij leveren tegen scherpe prijzen. Want voor goede wijn hoeft u per se (te)veel te betalen. Bovendien kunt u morgen al genieten van een heerlijk glas Veuve champagne… Want vandaag bestellen, is morgen in huis! Proost!