Mousserende wijn

Mousserende wijn, feest en vreugde zijn een onlosmakelijk goed trio. Open een fles bubbels om te toosten bij speciale gelegenheden zoals bruiloften, ceremoniële openingen of het vieren van behaalde diploma’s. Natuurlijk mag ook oud en nieuw niet ontbreken in dit rijtje. Daar laten champagne, cava of prosecco wijnen zich maar al te graag zien. Lees meer

populaire keuze
Monmarthe Monmarthe, 'Secret de Famille' Champagne Brut
Monmarthe
Monmarthe, 'Secret de Famille' Champagne Brut
€33,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe,'Privilege' Champagne Brut
€35,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe, Champagne Premier Cru 'Douceur de Bulles' demi-sec
€33,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe,'Secret de Famille' Champagne Brut, 375ml.
€17,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco brut Spumante DOC
Artikelcode 417200
€10,95
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco brut Spumante DOC
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco extra dry 'Ripe Frondose' DOC
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Tenuta San Giorgio Tenuta San Giorgio, Prosecco Rosé DOC Treviso Millesimato
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco Rosé DOC Treviso Millesimato
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bellavista
Bellavista, 'Alma' Franciacorta Gran Cuvee Brut DOCG
€33,95 Prijs bij afname van 6 flessen
8%korting
korting
Bodegas Carlos Serres Bodegas Carlos Serres, brut DOC Rioja metodo tradicional
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, brut DOC Rioja metodo tradicional
€14,20 €13,00 Prijs bij afname van 6 flessen

Het ontkurken, inschenken en toosten brengt vele vreugdevolle en waardevolle momenten met zich mee. En wees eerlijk... Als zo’n heerlijk bruisend mousserend wijntje u staat te verleiden in een sierlijke flûte is het moeilijk om deze te weerstaan, toch!? Vanzelfsprekend is er veel verschil in kwaliteit. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij de beste mousserende wijnen vanuit de beste wijnhuizen voor u geselecteerd. Het is alleen een kwestie van smaak, want aan de kwaliteit zal het niet liggen.

Mousserende wijn in verschillende landen

Mousserende wijn is feitelijk een stille wijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd. De meeste varianten van mousserende wijnen zijn wit, maar er zijn ook wel lichte rode en verfrissende rosé mousserende wijnen te verkrijgen. In alle landen waar ook witte en rode wijnen worden geproduceerd, zijn er ook zeker varianten met bubbels te vinden. Zo heeft men in Spanje de variant met bubbels die cava heet. In Italië staat deze variant bekend als prosecco. Maar de bakermat van mousserende wijnen licht, hoe kan het ook anders, in Frankrijk. In la Champagne wordt de moeder der mousserende geproduceerd: champagne! De mousserende wijnen die niet in deze regio worden gemaakt, mogen ook niet de naam champagne met zich meedragen. Wanneer er mousserende wijn buiten dit gebied wordt gemaakt, dan mag deze de naam “méthode traditionnelle” voeren. De benaming “méthode champenoise” op het etiket mag echter uitsluitend gebruikt worden voor wijnen die daadwerkelijk in la Champagne worden vervaardigd.

 

De beste mousserende wijn komt van Desmaakvangoedewijn.nl

Natuurlijk hoeft niet iedere wijnliefhebber ook direct een fan van mousserende wijn te zijn. En net als bij stille wijnen, bestaat er over het algemeen een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende mousserende wijnen. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben we alleen mousserende wijnen van de beste wijnhuizen uit Frankrijk, Spanje en Italië. Of dat nu cava’s, prosecco’s of champagnewijnen zijn… Stuk voor stuk voldoen ze aan strenge kwaliteitseisen en komen ze van parels van wijnhuizen die hun producten écht met ambacht en passie hebben geproduceerd. Van deze parels hebben wij de mooiste mousserende wijnen in onze kelders liggen. Klaar om naar u verzonden te worden. Voor scherpe prijzen natuurlijk! En ook nog eens heel snel. Vandaag bestellen betekent morgen al genieten! Cheers!