Champagne

Champagne is aanvoerder als het gaat om wijnen die klasse, elegantie en luxe uitstralen! Het is hét symbool van mousserende wijnen en is de allerbekendste variant hiervan. In ons aanbod vindt u schitterende flessen champagne van hoogstaande kwaliteit voor wanneer er écht iets gevierd mag worden. De bruisende champagnebubbels zullen dansen in uw glas, uw smaakpapillen zullen geprikkeld worden en het feestelijke gevoel dat u al had, zal alleen maar sterker worden. Champagne is een echte feestvierder. Echte feestelijke momenten mogen eigenlijk niet eens de revue passeren zonder het openen van een goede fles champagne! Lees meer

Champagne Taittinger
Taittinger Brut Réserve Champagne
€57,95 Prijs bij afname van 6 flessen
populaire keuze
Monmarthe Monmarthe, 'Secret de Famille' Champagne Brut
Monmarthe
Monmarthe, 'Secret de Famille' Champagne Brut
€33,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Maison Besserat de Bellefon
Champagne Besserat de Bellefon Cuvée des Moines 'Bleu Brut'
€52,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe, Champagne Premier Cru 'Douceur de Bulles' demi-sec
€33,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe,'Privilege' Champagne Brut
€35,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Veuve Ambal
Veuve Ambal Cremant de Bourgogne, 6ltr
Artikelcode 2543801000053
€315,00
Veuve Ambal
Veuve Ambal Cremant de Bourgogne, 6ltr
€315,00 Prijs bij afname van 6 flessen

De regelgeving omtrent champagne

Omtrent de naamgeving en producties van champagne zijn, zoals wellicht bekend bij u, een hoop regels opgesteld. Dat begint eigenlijk al wanneer u het woord ‘champagne’ ziet staan op het etiket. Alleen mousserende wijnen die in de regio la Champagne in Frankrijk zijn gemaakt, mogen de officiële naam voeren. Daarnaast wordt champagne altijd gemaakt van vaste druivenrassen. Andere druivenrassen dan chardonnay, pinot noir, pinot meunier, pinot blanc, arbane en petit meslier zijn simpelweg niet toegestaan. De eerste drie genoemde worden overigens in 99% van de gevallen gebruikt voor het maken van champagne.

 

Exclusiviteit van champagne

Een andere regel is dat machinaal oogsten verboden is bij champagne. Ook is het kneuzen van de druivenschillen niet toegestaan… Dit om te voorkomen dat blauwe druivenschillen de most doen verkleuren. Bovendien mag er uit 4000 kilogram geplukte druiven maximaal 2050 kilogram most worden gemaakt. En wist u dat als u champagne koopt met een jaartal erop, deze minimaal 3 jaar is blijven liggen in een Franse wijnkelder? Natuurlijk zijn er nog tal van andere regelgevingen omtrent champagne… Het is niet voor niets verheven tot een luxe drankje bij uitstek.

 

Er is champagne en champagne van Desmaakvangoedewijn.nl

Ook binnen champagnewijnen kan de kwaliteit behoorlijk uiteenlopen. Logisch, want een fles van €20 is totaal anders dan een fles van €100. Wat u, als echte wijn- of champagneliefhebber, graag ziet is een kwalitatief hoogstaande champagne voor een goede prijs. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij diverse champagnes in onze wijnkelders liggen. Stuk voor stuk champagnes van absolute topkwaliteit en binnen diverse prijsklassen leverbaar. Wij hebben nauwe contacten met de beste wijnhuizen in la Champagne en worden snel op de hoogte gesteld van absolute toppers die het wijnhuis mogen verlaten. Deze liggen vervolgens te rusten in onze eigen wijnkelders en kunnen binnen de kortste keren in uw bezit komen. Natuurlijk voor de scherpste prijs, maar ook binnen de kortste keren. Vandaag bestellen is namelijk morgen al in huis. Als dat geen feest wordt… Santé!