Prosecco

Prosecco, prosecco champagne of prosecco spumante… Hoe de uitgesproken mousserende wijn dan ook genoemd mag worden, het staat garant voor een feestelijke stemming. En ongeacht de naam wordt prosecco altijd van slechts één druivenras gemaakt, en dat is glera. Lange tijd werd prosecco zelfs in verband gebracht, of zelfs in één adem genoemd, met de ‘prosecco-druif’. Maar het expliciet benoemen van glera op het etiket, is weer belangrijk geworden voor prosecco toen de DOCG-status werd toegekend. Het laat wel zien dat prosecco wijnen bijzonder hoogstaand kunnen zijn. Lees meer

Geen producten gevonden...

DOC en DOCG Prosecco

Prosecco wijnen hebben in het verleden veel imagoschade opgelopen doordat dat de naam prosecco wereldwijd te pas en te onpas werd gebruikt als het ging om mousserende wijnen. Zelfs de goedkoopste wijnen, waar geen enkele prosecco-druif of glera, aan te pas kwam werd prosecco genoemd. Daartoe besloot de wijnindustrie in de regio gezamenlijk een vuist te maken en te gaan strijden voor een officiële herkomstbenaming. Dit plan slaagde in 2009 toen prosecco de DOCG en DOC-classificatie kreeg. Een vereiste hiervoor was echter dat men op het etiket voortaan de druivensoort glera zou noemen. Bovendien mocht prosecco alleen prosecco genoemd worden indien het in een van de aangewezen regio’s zou worden geproduceerd.

 

Prosecco regio’s

DOCG Prosecco mag alleen worden geproduceerd in de wijnstreek Conegliano Valdobbiadene in de regio Veneto. De wijnappellatie levert fantastische prosecco’s op met aangename frisheden. DOC Prosecco’s mogen slechts in vijf provincies in Veneto en in vier provincies van Friuli worden gecreëerd. En bent u een keer in Italië op vakantie? Dan is een bezoek aan een wijshuis zeker een aanrader. U zal hier fantastische en unieke prosecco wijnen vinden die u niet snel zult tegenkomen in Nederland. Tenzij u natuurlijk klant bent van Desmaakvangoedewijn.nl.

 

Zoals de Prosecco in Italië smaakt, maar dan in Nederland

Desmaakvangoedewijn.nl is een echte fan van Italië. Wij brengen daarom regelmatig zelf een bezoek aan de beste wijnhuizen in de regio om de allerbeste prosecco’s te selecteren. Maar ook wanneer wij niet in staat zijn om een bezoek te brengen, worden wij op de hoogte gehouden. Alleen echte topexemplaren prosecco wijnen laten wij overbrengen naar onze wijnkelders in Nederland en stellen wij ter beschikking in onze webshop. Deze toppers kunt u bij ons kopen voor de scherpste prijzen. Bovendien verzenden wij razendsnel waardoor u binnen de kortste keren kunt genieten van uw nieuwe aanwinst. Proost!