Malvasia

Malvasia staat in verschillende gebieden in Europa en daarbuiten aangeplant. Tevens wordt dit druivenras in vele verschillende varianten geproduceerd. Malvasia geeft u een eerste inzicht in de complexiteit van de wijnwereld en hoe deze soms in elkaar kan zitten. Zo worden er bijvoorbeeld malvasia druiven geoogst voor het produceren van zowel witte als rode wijn en voor zowel droge als zoete wijnen. De kwaliteit en smaak van de druiven zijn er echter niet minder om. Niet voor niets wordt malvasia dan ook gebruikt voor het produceren van kwalitatief hoogstaande port. Lees meer

Geen producten gevonden...

Malvasia kent een complexe variëteit

Malvasia kan in principe niet als één druivenras bestempeld worden omdat er zo ontzettend veel variaties en gedaantes mogelijk zijn. Daarom spreekt men in de wijnwereld liever van een druivenfamilie. Betekent dit dat er concessies gedaan worden als het op kwaliteit aankomt? Nee, in welke gedaante malvasia zich ook laat zien, de druiven staan garant voor een hoogstaande kwaliteit. Mits geproduceerd door een wijnboer die z’n vak verstaat natuurlijk… Maar daar hoeft u zich bij Desmaakvangoedewijn.nl echter geen zorgen over te maken. Wij weten onze weg naar dit soort wijnboeren en wijnhuizen goed te vinden.

 

Kwaliteit van malvasia port herkennen

Wist u dat Port een versterkte rode of witte wijn uit de Douro-vallei in Portugal is? En zijn naam te danken heeft aan de hoofdstad Porto? Volgens wettelijke voorschriften dient de rijping van port zelfs te geschieden in de wijk Vila Nova de Gaia, in Porto. Dat geldt dus ook voor port van malvasia druiven. Alleen vanuit deze plaats mag port worden verhandeld. De jaargang op het etiket zegt bovendien iets over de kwaliteit van port. Staat er geen jaartal op? Dan betekent dit dat de port is ontstaan uit een mix van verschillende oogstjaren.

 

Malvasia wijn kopen van de beste kwaliteit?

Natuurlijk hebben wij van Desmaakvangoedewijn.nl alvast een selectie gemaakt van de lekkerste malvasia wijnen, afkomstig uit de beste wijnhuizen waar dan ook in Portugal. Bij ons bent u zeker van kwaliteitswijnen voor de juiste prijs. Vanzelfsprekend ligt de prijs van een kwaliteitswijn wel iets hoger dan een gemiddelde wijn, maar bij ons betaalt u daar nooit teveel voor. Wij hebben goede contacten met de beste wijnhuizen overal ter wereld en kunnen hierdoor goede prijzen bedingen. En daar plukt u als wijnliefhebber mooi de vruchten van. Bij Desmaakvangoedewijn.nl bent u daarnaast zeker van een snelle en zorgvuldige verzendwijze. Vandaag bestellen is morgen al genieten!