Libanese wijn

Vanuit historisch oogpunt heeft het oostelijke Middellandse Zeegebied, waaronder Libanon natuurlijk ook gerekend mag worden, altijd een belangrijke rol gespeeld als het op wijnbouw aankomt. Met name in het zuidelijker gelegen Israël staat wijn veelvuldig beschreven, natuurlijk in het bekendste en meest gelezen boek van de wereld, de bijbel.. En dat er tot op de dag van vandaag nog wijnen worden geproduceerd is mede te danken aan het feit dat Libanese wijnboeren, op bijna heldhaftige wijze, hun werkzaamheden durfden voort te zetten terwijl een hevige burgeroorlog het land buitengewoon onveilig maakte. Gelukkig beschikte de wijnvoeren uit Libanon over veel doorzettingsvermogen, want er worden werkelijk uitstekende Libanese wijnen geproduceerd. Lees meer

Château Musar
Château Musar, Hochar Pere et Fils
€28,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Producties en kenmerken Libanese wijn

Libanon is feitelijk veel te heet voor het verbouwen van druiven en het produceren van kwalitatieve wijnen. Tenminste, als we het hebben over het verbouwen van druiven op zeeniveau. Want wanneer u verder de binnenlanden van Libanon intrekt komen er steeds meer bergen op uw pad. En klim maar eens naar een hoogte van zo’n 1000 meter... U zult versteld staan hoeveel wijngaarden hier aangeplant staan en goed de kwaliteit van de druiven hier is, ondanks de heftige weersomstandigheden in de winter. Want dan liggen de wijngaarden in de Bekaavallei, aan de andere kant van het Libanongebergte, zelfs bedekt met een laag sneeuw. ’s Zomers is hier echter weinig meer van te merken en worden er frisse wijnen geproduceerd van de druiven die hier groeien.

 

Verrassend goede Libanese wijnen

Niet voor niets zijn wijnboeren uit Libanon altijd blijven vechten om Libanese wijnen in stand te houden… Want de smaken van de wijnen kunnen perfecte expressies met zich meedragen! De meeste van deze wijnen komen tot stand met internationale druivenrassen. Voor rode wijnen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van cinsault, cabernet sauvignon, syrah en carignan. Witte wijnen komen onder andere voort uit druivenrassen zoals chardonnay en sauvignon blanc. De smaken zijn verrassend goed te noemen.

 

De beste Libanese wijn kopen begint bij Desmaakvangoedewijn.nl

Bent u nieuwsgierig geworden naar Libanese wijn? Dat kunnen wij ons voorstellen! Daarom hebben wij voor u de beste Libanese wijn geselecteerd. Voor Desmaakvangoedewijn.nl is namelijk alleen het beste goed genoeg. Daarom hebben wij zelfs contacten met de authentiekste en meest vooraanstaande wijnhuizen in Libanon. Zij tippen ons direct als er weer een bijzondere wijn is geproduceerd, zodat wij deze naar Nederland kunnen laten exporteren en veilig in onze wijnkelders kunnen laten rusten. Deze premium kwaliteitswijnen bieden wij u graag aan! Maar dan wel voor de scherpste prijzen. En wist u dat u daar morgen al van kan genieten? Want vandaag besteld is morgen in huis. Dat is genieten optima forma.